Anacyclus pyrethrum var. depressus

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anacyclus pyrethrum var. depressus er en lavtvoksende, flerårig plante med hvide blomster og en gul kerne. Bladene er fine og duftende, og blomstrer i sommermånederne. Denne plante trives bedst på et solrigt sted og er modstandsdygtig over for tørke. Anacyclus pyrethrum var. depressus kan bruges som jorddække i stenbede eller som kantplante i bede. Den kræver lidt vedligeholdelse og tiltrækker bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Anacyclus pyrethrum var. depressus er ikke stedsegrøn. Det er en urteagtig plante, der taber sine blade om vinteren. Det anbefales at beskære planten tilbage om foråret.

  Anacyclus pyrethrum var. depressus er vinterhårdfør op til ca. -10 grader Celsius og kan derfor overleve milde vintre. Det anbefales dog at beskytte planten mod hård frost. I haven er det derfor en god idé at dække planten til med f.eks. muld eller blade under hård frost.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og næring og trives godt i solrige og tørre forhold. Regelmæssig beskæring sikrer en kompakt vækst.

  Planten har brug for ca. 20-30 cm plads for at udvikle sig ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter og genstande for at fremme luftcirkulationen. Placer planten på et solrigt sted med veldrænet jord.

  Anacyclus pyrethrum var. depressus trives bedst på et solrigt sted med godt drænet jord. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Anacyclus pyrethrum var. depressus har brug for lidt vand og tåler godt tørre forhold. Så vand planten kun, når jorden er helt tør. Cirka 1 gang om ugen er tilstrækkeligt med vand.

  Planten Anacyclus pyrethrum var. depressus har små blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et godt valg for haver, der støtter disse bestøvere. Det er vigtigt at placere planten et solrigt sted for at øge tiltrækningskraften for sommerfugle og bier.

  Ja, Anacyclus pyrethrum var. depressus er godt for biodiversitet, fordi det tiltrækker insekter og hjælper med bestøvning af andre planter i haven. Det giver også skjul og mad til små dyr, hvilket bidrager til sunde og forskelligartede økosystemer i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj til august. Blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Regelmæssig vanding i tørre forhold anbefales.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges primært som dekorativ haveplante. Det anbefales ikke at indtage den på grund af mulige giftstoffer, der kan findes i den. Det er klogt kun at spise planter, som du er sikker på er sikre.

  Ja, denne plante har lyddæmpende egenskaber på grund af den kompakte vækst og tætte blade, der absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven eller på altanen. Derfor er det et godt valg for en rolig og afslappende atmosfære.

 • Denne plante kan beskæres tilbage efter blomstring for at bevare formen og kompaktheden. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede blade og blomster. Beskær om nødvendigt også om foråret for at stimulere ny vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men forbliver fugtig. Det er vigtigt at lade planten tørre godt mellem vandingerne.

  Det er vigtigt at bruge en veldrænet pottemuld til Anacyclus pyrethrum var. depressus, helst en blanding af pottemuld og groft sand. Dette sikrer, at overskydende vand kan drænes væk, hvilket forhindrer rådne rødder. Det er også en god idé at gøde regelmæssigt for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten skal være veldrænet og næringsrig for denne plante. Sørg for en sandet jord med en neutral pH-værdi. Et sted i fuld sol er ideelt for denne plante.

  Planten vokser bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at forhindre rodrot. Beskyt planten mod hård vind for at undgå beskadigelse.

  Det anbefales at lægge et beskyttende mulchlag omkring planten om vinteren for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan det også hjælpe at dække planten med f.eks. en busk eller et stykke havdug. Sørg også for, at planten står et beskyttet sted for at beskytte den mod kold vind.

  Planten skal plantes på et solrigt sted og har brug for godt drænet jord. Regelmæssig vanding er vigtigt, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen.

  Planten har brug for lidt gødning og kan trives godt i fattig jord. En organisk gødning om foråret kan hjælpe med vækst og blomstring. Vær forsigtig med for meget kunstgødning, da det kan beskadige planten.

  Mulching er vigtigt for havplanter som Anacyclus pyrethrum var. depressus, da det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og forbedre jordens struktur. Ved regelmæssigt at mulche kan planten forblive sund og stærk. Brug organisk materiale som blade, kompost eller flis som mulch til denne plante.

  Anacyclus pyrethrum var. depressus trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for sur, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring. Regelmæssig test af jordens pH og eventuel tilførsel af kalk kan hjælpe med dette.

  Denne plante kan være følsom over for bladlus, trips og spindemider. At kontrollere regelmæssigt for disse skadedyr og om nødvendigt behandle med insekticider kan hjælpe med skadedyrsbekæmpelse. Det er også vigtigt at holde planten sund ved at give regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt lys og luftcirkulation.

 • Beskrivelse

  Anacyclus pyrethrum var. depressus er en lavtvoksende, flerårig plante med hvide blomster og en gul kerne. Bladene er fine og duftende, og blomstrer i sommermånederne. Denne plante trives bedst på et solrigt sted og er modstandsdygtig over for tørke. Anacyclus pyrethrum var. depressus kan bruges som jorddække i stenbede eller som kantplante i bede. Den kræver lidt vedligeholdelse og tiltrækker bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.