Anaphalis margaritacea

Anaphalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anaphalis margaritacea, ook wel bekend als parelkruid, is een vaste plant met zilverachtige bladeren en kleine witte bloemen die in bloei lijken op margrieten. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant in tuinen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk. Anaphalis margaritacea trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke locaties met goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en kan worden gebruikt in rotstuinen, bloembedden of als snijbloem. Anaphalis margaritacea groeit meestal tot een hoogte van ongeveer 30 tot 60 cm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een tuinplant die jaarlijks opnieuw begint te groeien in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor een goede afwatering om eventuele vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast kan de plant jaarlijks gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

  Anaphalis margaritacea heeft over het algemeen een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte en 60-80 cm in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant kan groeien en zich kan verspreiden. Het is aan te raden om de planten niet te dicht op elkaar te planten om verstikking te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een goede keuze voor plekken waar weinig zonlicht komt. Het kan goed gedijen in schaduwrijke tuinen.

  De Anaphalis margaritacea dient ongeveer 1-2 keer per week water te krijgen, afhankelijk van de weersomstandigheden en grondvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren en indien nodig water te geven.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceren. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw tuin als u deze bestuivers wilt aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en voedsel biedt voor verschillende insecten. Het draagt ook bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtige grond.

  De plant "Anaphalis margaritacea" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het mogelijk giftig kan zijn. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als eetbaar voor consumptie.

  Ja, Anaphalis margaritacea heeft de eigenschap geluid te dempen. Dit komt doordat de plant een dichte vegetatie heeft en geluidsgolven absorbeert. Het kan dus een goede keuze zijn voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Het is belangrijk om de plant na de bloei licht te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot net boven de grond. Snoei niet te rigoureus, zodat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen en weer te groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de wortels en vermijd dat het blad nat wordt om schimmel te voorkomen.

  Voor de kweek van deze plant is een goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde geschikt. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert de gezonde groei van de plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de plant goed te laten gedijen. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Deze plant verkiest een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven.

  Om de winter goed door te komen, is het raadzaam om de plant te beschermen met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende hoes of net ook nuttig zijn om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei in het voorjaar de plant terug voor een compacte groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en de zomer te bemesten met een algemene meststof. Gebruik een meststof met een gebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. De mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, bladeren of stro. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De voorkeur voor zuurgraad van de bodem voor tuinplanten varieert, maar over het algemeen geven ze de voorkeur aan licht zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren voordat je de plant in de grond zet, om zo de beste groeiomstandigheden te bieden. In de meeste gevallen kunnen tuinplanten gedijen in bodems met een pH tussen 6 en 7.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Deze insecten kunnen schade aan de plant veroorzaken en kunnen bestreden worden met insecticiden of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is ook aan te raden om regelmatig de planten schoon te houden en afgevallen bladeren te verwijderen om ziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Anaphalis margaritacea, ook wel bekend als parelkruid, is een vaste plant met zilverachtige bladeren en kleine witte bloemen die in bloei lijken op margrieten. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant in tuinen vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk. Anaphalis margaritacea trekt vlinders en bijen aan en gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke locaties met goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en kan worden gebruikt in rotstuinen, bloembedden of als snijbloem. Anaphalis margaritacea groeit meestal tot een hoogte van ongeveer 30 tot 60 cm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.