Anchusa azurea 'Dropmore'

Anchusa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anchusa azurea 'Dropmore' is een overblijvende plant die behoort tot de ruwbladigenfamilie. Het is een prachtige plant met helderblauwe bloemen die vlinders en bijen aantrekken. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm. Anchusa azurea 'Dropmore' bloeit in de zomermaanden en gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor in een border of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anchusa azurea 'Dropmore' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer opkomt met nieuw blad. Deze plant is dus niet groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Overwintering in een beschutte plek is aan te raden.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt, en snoei indien nodig om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor deze plant is een ruimte nodig van ongeveer 50 x 50 cm. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de plant te laten groeien en bloeien. Houd rekening met eventuele naburige planten om overwoekering te voorkomen.

  De Anchusa azurea 'Dropmore' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies dus een plekje in de tuin met voldoende zonlicht voor deze plant.

  Anchusa azurea 'Dropmore' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond om te bepalen wanneer water geven nodig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, tuinplanten zijn over het algemeen goed voor de biodiversiteit, omdat ze bloemen en nectar aanbieden aan bestuivers zoals bijen en vlinders. Hierdoor kunnen tuinplanten bijdragen aan het behoud van diverse plant- en diersoorten in de omgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel zes weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat. Deze plant kan goed gedijen in een zonnige border of perk.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is raadzaam om andere eetbare planten te kiezen uit de categorie Tuinplanten.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Daarnaast zorgen planten ook voor een betere luchtkwaliteit wat kan bijdragen aan een rustige omgeving. Het is dus mogelijk dat deze plant ook enigszins geluidsdempend kan zijn in een tuinsetting.

 • Deze plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig bij te knippen om een compacte vorm te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt is. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  Anchusa azurea 'Dropmore' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht alkalische pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding en kies een pot die groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden.

  Anchusa azurea 'Dropmore' gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. De bodem moet neutraal tot licht alkalisch zijn en mag niet te nat zijn. Voed de plant regelmatig met organische mest voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende bodem en vermijd wateroverlast. Geschikt voor in de border of als snijbloem.

  In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en sneeuw. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte plek.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek voor de beste resultaten.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een voedzame bodem. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Overbemesting kan leiden tot te veel groen blad en minder bloemen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging, onkruidgroei onderdrukt en de grondtemperatuur stabiel houdt. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, stro, of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de planten te voorkomen.

  De Anchusa azurea 'Dropmore' heeft graag een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of het plaatsen van lokplanten. Daarnaast kunt u ook predatoren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inzetten om de plaag onder controle te houden. Zorg ervoor dat de plant goed verzorgd is en voldoende voeding krijgt, zodat deze sterk en gezond blijft en beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Anchusa azurea 'Dropmore' is een overblijvende plant die behoort tot de ruwbladigenfamilie. Het is een prachtige plant met helderblauwe bloemen die vlinders en bijen aantrekken. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-90 cm. Anchusa azurea 'Dropmore' bloeit in de zomermaanden en gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor in een border of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.