Anchusa azurea 'Morning Glory'

Anchusa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anchusa azurea 'Morning Glory' is een prachtige vaste plant met helderblauwe bloemen die lijken op de kleuren van de ochtendgloren. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een favotiet is onder bestuivers. De plant heeft een bossige groeiwijze met lancetvormige bladeren die een beetje behaard kunnen zijn. Anchusa azurea 'Morning Glory' gedijt goed in de volle zon en houdt van een goed doorlatende bodem. Het is een uitstekende keuze voor bloembedden en borders om wat kleur toe te voegen aan de tuin en insecten aan te trekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Anchusa azurea 'Morning Glory' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw zal uitlopen in het voorjaar. Deze plant behoort tot de groep van tuinplanten.

  De Anchusa azurea 'Morning Glory' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter wel te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan dus overleven in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verder heeft de plant geen speciale verzorging nodig.

  De plant heeft veel ruimte nodig, aangezien het een kruipende groeiwijze heeft. Het is aan te raden om ongeveer 60 tot 90 centimeter ruimte tussen elke plant te laten. Hierdoor kunnen ze zich optimaal ontwikkelen en volledig tot hun recht komen in de tuin.

  Anchusa azurea 'Morning Glory' groeit het beste in volle zon of halfschaduw en zal minder goed groeien in volledige schaduw. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en minder goed gedijen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen zal een keer per week water geven voldoende zijn.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkelijkheid voor bestuivers.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en nectar. Het zorgt voor voedsel en beschutting voor verschillende soorten insecten, waardoor het de diversiteit in de tuin vergroot. Het draagt bij aan een gezond ecosysteem.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige plekken. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de "Morning Glory" plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk geteeld voor zijn decoratieve bloemen in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking door de bladeren en stengels. Dit kan helpen om geluiden van bijvoorbeeld verkeer te verminderen in de tuin. Het kan echter niet volledig geluidsdempend zijn.

 • Anchusa azurea 'Morning Glory' moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar en knip de bloemstengels af na de bloei om de plant te verjongen en nieuwe bloemen te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het meest effectief.

  Anchusa azurea 'Morning Glory' gedijt het best in goed doorlatende potgrond, rijk aan organisch materiaal en met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voeden met meststoffen voor bloeiende planten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die humusrijk is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de standplaats beschut is tegen harde wind. Zorg dat de grond niet te vochtig is, om rotting van de wortels te voorkomen.

  In de winter kan het nuttig zijn om mulch rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een vliesdoek bij strenge vorst. Zorg er wel voor dat de grond niet te vochtig blijft, dit kan rot veroorzaken.

  Zorg dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. Houd de grond vochtig maar niet te nat en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals "Anchusa azurea 'Morning Glory'" hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen.

  Het is gunstig om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of stro. Mulch helpt om vocht vast te houden, voorkomt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in neutrale tot licht alkalische bodems met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren om optimale groeiomstandigheden te garanderen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan de gezondheid en bloei van de plant verbeteren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op insecten en larven. Plaats zo nodig natuurlijke vijanden of gebruik organische of biologische bestrijdingsmiddelen. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Anchusa azurea 'Morning Glory' is een prachtige vaste plant met helderblauwe bloemen die lijken op de kleuren van de ochtendgloren. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een favotiet is onder bestuivers. De plant heeft een bossige groeiwijze met lancetvormige bladeren die een beetje behaard kunnen zijn. Anchusa azurea 'Morning Glory' gedijt goed in de volle zon en houdt van een goed doorlatende bodem. Het is een uitstekende keuze voor bloembedden en borders om wat kleur toe te voegen aan de tuin en insecten aan te trekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.