Anemone blanda 'Charmer'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone blanda 'Charmer' is een laagblijvende voorjaarsbloeiende plant met charmante bloemen in een zachte lila kleur. De bloemen hebben een geel hart en bloeien in de vroege lente, waardoor ze een vrolijke toevoeging zijn aan de tuin. Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Anemone blanda 'Charmer' is een mooie keuze voor rotstuinen, borders en bloembakken en trekt bijen en vlinders aan. De plant is winterhard en kan zichzelf vermeerderen door middel van zaad verspreiding.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Anemone blanda 'Charmer' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de lente bloeit en in de winter zijn blad verliest. Je kunt in de winter genieten van de plant wanneer hij in rust is.

  Anemone blanda 'Charmer' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen tijdens de winter. Het is wel aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld bladeren of een beschermhoes.

  Ja, Anemone blanda 'Charmer' is makkelijk te onderhouden. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen zal geven.

  Anemone blanda 'Charmer' heeft ongeveer 10 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg voor voldoende ruimte zodat de planten zich goed kunnen verspreiden en niet te dicht op elkaar groeien. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Anemone blanda 'Charmer' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor voldoende licht voor een goede groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed gedijen.

  Anemone blanda 'Charmer' heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door iets opdroogt. Geef gemiddeld 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, de Anemone blanda 'Charmer' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Anemone blanda 'Charmer' is een aantrekkelijke en populaire tuinplant die bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. Het kan helpen om de biodiversiteit in uw tuin te verhogen en een gunstig ecosysteem te bieden. Het is een mooie toevoeging aan bloembedden en borders.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, zolang de grond voldoende vochtig is. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en indien nodig water te geven. In de volle zon kan de plant volop bloeien en groeien.

  De Anemone blanda 'Charmer' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Anemone blanda 'Charmer' heeft een redelijke geluidsdempende werking vanwege de dichte begroeiing en de bladeren die geluid kunnen absorberen. Het is echter niet de beste keuze als je specifiek op zoek bent naar een plant met een sterk geluidsdempend effect. Er zijn andere planten die hier meer geschikt voor zijn.

 • In het najaar kunnen de stengels van de plant worden afgeknipt tot vlak boven de grond. Verwijder ook eventueel oud en beschadigd blad. Zo blijft de plant gezond en vitaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien voor een mooie groei en bloei.

  De Tuinplantenplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven zodat de plant voldoende vocht heeft gedurende de dag.

  De Anemone blanda 'Charmer' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ook voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen. Vermijd een te natte of te droge bodem.

  De Anemone blanda 'Charmer' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en verdraagt geen volle schaduw. Zorg voor vruchtbare, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter hebben de meeste tuinplanten bescherming nodig tegen vorst en kou. Dit kan worden gedaan door de planten te bedekken met bladeren, stro of fleece. Zorg er ook voor dat de planten niet te nat blijven, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in humusrijke, goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Anemone blanda 'Charmer' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om bij het planten mulch rond de wortels aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors kan hiervoor gebruikt worden. Vernieuw de mulch jaarlijks om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel compost of turf toe om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Voor een goede ongediertebestrijding bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op plagen zoals bladluizen, slakken en rupsen. Biologische bestrijdingsmiddelen, zoals lieveheersbeestjes en nematoden, kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte in de tuin. Zorg daarnaast voor een gezonde bodem en voldoende luchtigheid rondom de planten om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Anemone blanda 'Charmer' is een laagblijvende voorjaarsbloeiende plant met charmante bloemen in een zachte lila kleur. De bloemen hebben een geel hart en bloeien in de vroege lente, waardoor ze een vrolijke toevoeging zijn aan de tuin. Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Anemone blanda 'Charmer' is een mooie keuze voor rotstuinen, borders en bloembakken en trekt bijen en vlinders aan. De plant is winterhard en kan zichzelf vermeerderen door middel van zaad verspreiding.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.