Anemone blanda 'White Splendour'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone blanda 'White Splendour' is een laagblijvende voorjaarsbloeiende plant met prachtige witte bloemen. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en verschijnen in grote hoeveelheden. Deze soort gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. 'White Splendour' is perfect voor het opvrolijken van borders, rotstuinen en onder bomen en struiken. Deze anemoonsoort trekt bovendien bijen en vlinders aan en kan zich gemakkelijk vermeerderen door zelf uitzaaien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Anemone blanda 'White Splendour' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed af te dekken tijdens strenge vorst. Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het is een aanwinst voor elke tuin.

  Anemone blanda 'White Splendour' heeft ongeveer 10 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Het is een lage plant die zich goed verspreidt, dus zorg voor voldoende ruimte om te groeien. Houd rekening met de uiteindelijke breedte van de plant.

  Anemonen groeien het best in de volle zon of halfschaduw, maar kunnen ook in de schaduw groeien. De bloei kan wel minder uitbundig zijn in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Anemone blanda 'White Splendour' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan met zijn bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en kan helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, Anemone blanda 'White Splendour' is aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivende insecten, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren zoals slakken en insecten. Het toevoegen van verschillende plantensoorten aan de tuin kan de totale biodiversiteit verhogen.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Anemone blanda 'White Splendour' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is een plant die goed kan groeien en bloeien in de volle zon. Het is aan te raden om de plant niet in de volle schaduw te plaatsen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aangeraden om te consumeren. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de plant heeft de capaciteit om geluid te absorberen en een dempend effect te hebben in een tuinomgeving. Dit komt door de bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen en verstrooien. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij om dode of beschadigde bladeren of stelen te verwijderen. Snoei zorgt ervoor dat de plant zijn vorm behoudt en gezond blijft. Overmatig snoeien kan de plant echter verzwakken en bloei verminderen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droogte, vooral tijdens warme periodes. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Het gebruik van speciale potgrond voor tuinplanten is aan te raden voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. De bodem moet een neutrale tot lichtzure pH-waarde hebben.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Anemone blanda 'White Splendour' hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, aangezien ze winterhard zijn. Indien gewenst, kan een laag mulch rond de planten helpen bij het beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om de plant goed water te geven voordat de winter begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kan bemesting met organische meststoffen de groei stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik daarnaast ook organische meststoffen om de grond vruchtbaar te houden. Vermijd overbemesting om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik geen mulch rond de stam om verstikking te voorkomen. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5 cm dik is.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te optimaliseren.

  De plant kan last hebben van slakken en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes voor de bladluizen en aaltjes voor de slakken. Ook het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan helpen.

 • Omschrijving

  Anemone blanda 'White Splendour' is een laagblijvende voorjaarsbloeiende plant met prachtige witte bloemen. De bloemen hebben een opvallend geel hartje en verschijnen in grote hoeveelheden. Deze soort gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. 'White Splendour' is perfect voor het opvrolijken van borders, rotstuinen en onder bomen en struiken. Deze anemoonsoort trekt bovendien bijen en vlinders aan en kan zich gemakkelijk vermeerderen door zelf uitzaaien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.