Anemone hupehensis

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone hupehensis, også kendt som efterårsanemon, er en smuk staude med iøjnefaldende lyserøde eller hvide blomster, der blomstrer sent på sommeren og efteråret. Blomsterne har en mørk midte og ser smukke ud i bede eller som skæreblomster i en vase. Denne plante trives bedst i frugtbar, veldrænet jord og på en solrig til halvskygget placering. Anemone hupehensis kan nemt forøge sig ved hjælp af frø eller ved at dele planten. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der kræver minimal vedligeholdelse og sikrer smukke blomster om efteråret.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Anemone hupehensis er en løvfældende plante og mister sine blade om efteråret. Det er altså ikke en stedsegrøn plante.

  Planten er hårdfør op til ca. -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost for at sikre, at den overlever godt om vinteren. Denne plante kan derfor plantes godt i haven i vores klima.

  Anemone hupehensis er en flerårig plante, der generelt er nem at vedligeholde. Planten kræver ikke meget særlig pleje og trives godt i de fleste haveomgivelser. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys.

  Anemone hupehensis har brug for omkring 40 til 60 centimeter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at undgå konkurrence. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt lys og luft for at forblive sund.

  Ja, Anemone hupehensis trives godt på de skyggefulde steder i haven. Det er en stærk og sej plante, der trives godt i delvis til fuld skygge. Planten kan endda vokse bedre i skyggen end i direkte sollys.

  Anemone hupehensis har brug for vand cirka en gang om ugen, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rodrot. Det er vigtigt at kontrollere jordens fugtighed regelmæssigt, før du vander.

  Ja, Anemone hupehensis tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er derfor en populær plante for haveejere, der gerne vil tiltrække disse insekter. De farverige blomster og søde duft gør, at sommerfugle og bier gerne sætter sig på planten.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den producerer masser af nektar og tiltrækker dermed bier, sommerfugle og andre insekter. Derudover kan den fungere som skjulested for små dyr og give føde til fugle. Den bidrager således til et varieret og sundt have miljø.

  Denne plante blomstrer normalt fra august til oktober, og blomstringen kan vare op til fire uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme og tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord.

  Nej, Anemone hupehensis er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster og blade. At indtage denne plante kan føre til sundhedsproblemer.

  Ja, "Anemone hupehensis" har tætte blade, der kan absorbere lyd til en vis grad. Det kan hjælpe med at dæmpe lyden i en have. Dog er det ikke så effektivt som specielt designede lyddæmpende materialer.

 • Efter blomstringen kan de udblomstrede blomsterstængler afskæres. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede blade for at opnå en sund vækst. Beskær planten om foråret for at stimulere væksten.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst om morgenen for at undgå skimmelvækst.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt gødning for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er humusrig og har en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden har tilstrækkeligt med næringsstoffer til optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for en fugtig og veldrænet jord. Undgå for våde eller for tørre voksesteder.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at lægge et lag muld rundt om rødderne. På meget kolde dage kan ekstra dækning med fx et fiberdug eller jute også hjælpe med at beskytte mod frostskader. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand om vinteren, men undgå for meget vand i våde perioder.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse, men skal jævnligt vandes for at holde jorden fugtig. Gød planten om foråret med organisk gødning. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at sikre en sund vækst.

  Haveplanter som disse har gavn af en organisk gødning om foråret og sommeren, såsom kompost eller koemøg. Brug en gødning med en høj fosforindhold for tidlig blomstring og en høj kaliumindhold for langvarig blomstring. Gødning bør bedst spredes jævnt omkring planten, uden direkte kontakt med bladene eller stængler.

  Det er gunstigt at lægge muld omkring planten, såsom kompost, for at holde jorden fugtig og begrænse ukrudtens vækst. Det hjælper også med at beskytte rødderne mod frost om vinteren. Det er vigtigt at regelmæssigt forny mulchlaget for at bevare effektiviteten.

  Anemone hupehensis foretrækker neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller organisk materiale. For sur eller alkalisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Anemone hupehensis kan lide af skadedyr som bladlus, snegle og spindemider. For at bekæmpe skadedyr kan du bruge naturlige fjender som marihøner eller snyltehvepse, eller insekticider som neemolie eller pyrethrum. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for skadedyr og handle om nødvendigt.

 • Beskrivelse

  Anemone hupehensis, også kendt som efterårsanemon, er en smuk staude med iøjnefaldende lyserøde eller hvide blomster, der blomstrer sent på sommeren og efteråret. Blomsterne har en mørk midte og ser smukke ud i bede eller som skæreblomster i en vase. Denne plante trives bedst i frugtbar, veldrænet jord og på en solrig til halvskygget placering. Anemone hupehensis kan nemt forøge sig ved hjælp af frø eller ved at dele planten. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der kræver minimal vedligeholdelse og sikrer smukke blomster om efteråret.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.