Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anemone hupehensis 'Praecox' is een herfstbloeiende plant die behoort tot de enkele groep van anemonen. De bloemen zijn groot, enkelvoudig en hebben een prachtige lichtroze kleur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin in de late zomer en herfst. Hij houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. De Anemone hupehensis 'Praecox' is een mooie en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke noot toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en bloeit in de herfst. Het wordt dus als een niet-groenblijvende tuinplant beschouwd.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan in de winter buiten blijven staan.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen verschillende planten te houden om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  De Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdroogt.

  Ja, Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. De bloemen zijn een goede bron van voedsel voor deze insecten en kunnen helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit.

  Ja, Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' is een goede plant voor biodiversiteit. Het trekt bijen en vlinders aan en biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het draagt zo bij aan een gezonde en gevarieerde tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden augustus tot en met oktober en de bloei kan duren tot wel vier weken. Het is een prachtige toevoeging aan je tuin tijdens de late zomer en herfstperiode.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook wat schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Planten die goed tegen de volle zon kunnen, hebben vaak sterke en gezonde bladeren.

  Nee, Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en moet niet geconsumeerd worden. Het kan giftig zijn voor mensen en dieren.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen door geluidstrillingen te absorberen en te weerkaatsen. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of buitenruimte. Het plaatsen van meerdere planten met dergelijke eigenschappen kan het geluid dempend effect versterken.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot net boven de grond om de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken gedurende het hele jaar. Regelmatig snoeien houdt de plant gezond en voorkomt wildgroei.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je weer water geeft. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat of te droog is, om een optimale groei te bevorderen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Deze plant is geschikt voor in de border of als bodembedekker in de tuin.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Bovendien is het verstandig om de plant in een beschutte locatie te plaatsen om te voorkomen dat harde wind de plant beschadigt. Als er strenge vorst wordt voorspeld, kan het ook helpen om de plant af te dekken met een doek of vlies.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Deze plant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting met organische meststoffen om gezond te groeien en bloeien. Het is aan te raden om in het voorjaar te bemesten, voordat de plant begint te groeien. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de basis van de plant.

  Het is belangrijk om deze plant te mulchen voor een optimale groei en bloei. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Praecox' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk. In de juiste omstandigheden zal de plant optimaal groeien en bloeien.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten kunnen diverse methoden worden toegepast, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het handmatig verwijderen van insecten of het besproeien met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Zorg altijd voor een goede luchtcirculatie en voldoende ruimte tussen de planten om de kans op plagen te verminderen. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook van belang voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Anemone hupehensis 'Praecox' is een herfstbloeiende plant die behoort tot de enkele groep van anemonen. De bloemen zijn groot, enkelvoudig en hebben een prachtige lichtroze kleur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin in de late zomer en herfst. Hij houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. De Anemone hupehensis 'Praecox' is een mooie en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke noot toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.