Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Splendens'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone hupehensis (Autumn Single Gp) 'Splendens' er en smuk staude med enkelt, lyserøde blomster, der blomstrer om efteråret. Planten kan nå en højde på ca. 60-90 cm og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Bladene er dybt fligede og mørkegrønne i farven, hvilket danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Splendens' er en rigtblomstrende sort, der tiltrækker sommerfugle og bier. Denne Anemone er velegnet til både bede og blomsterpotter og tilføjer smuk farve til efterårshaven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Splendens' er ikke stedsegrøn og vil tabe sine blade i vintermånederne. Det er en haveplante, der gennemgår sæsonbestemte ændringer.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost. Det anbefales at dække planten med blade eller halm.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver ikke meget speciel pleje og kan trives godt i de fleste haver. Så længe planten får tilstrækkeligt med vand, sollys og næringsstoffer, vil den vokse og blomstre sundt.

  Planten har brug for cirka 30 til 50 centimeter plads i haven for at kunne udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter, så de ikke konkurrerer om næringsstoffer og sollys. Det er en god idé at plante planten i grupper for at skabe en smuk og fyldig effekt.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og sørge for tilstrækkeligt lys. Planten kan blomstre i skyggen, men vil blomstre endnu rigere i fuld sol.

  Anemone hupehensis har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Kontroller jorden regelmæssigt, inden du vander, så planten ikke står alt for våd. Generelt er det tilstrækkeligt at vande 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer, og hendes attraktive duft og farve. Dette gør hende til et smukt tilskud til haven og skaber et livligt miljø for sommerfugle og bier.

  Som en blomstrende plante tiltrækker jeg bestøvende insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Mine blade og blomster giver skjule- og fødepladser for forskellige dyr. Ved at plante mig i din have skaber du et varieret og levende miljø for forskellige former for flora og fauna.

  Anemone hupehensis (Autumn Single Grp) 'Splendens' blomstrer i september og oktober månederne. Blomstringsperioden varer ca. 4 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Det anbefales at give planten lidt ekstra beskyttelse under hedebølger.

  Planten Anemone hupehensis (Efterår Single Gp) 'Splendens' er ikke spiselig. Det er en populær haveplante på grund af de smukke blomster om efteråret. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, planten har tætte blade og stængler, der kan absorbere lyd. Planter generelt kan give en vis grad af støjreduktion i en haveomgivelse.

 • Denne plante kan beskæres tilbage til lige over jorden om foråret for at fremme ny vækst. Fjern også døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Sørg for, at beskæring redskaberne er rene og skarpe for at minimere skader.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Placer planten et sted, hvor overskydende vand kan drænes godt for at undgå rådne rødder.

  Den ideelle jord for denne plante er en veldrænet og nærende pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden holder på fugtigheden, men ikke forbliver for våd. Sørg for at udskifte eller opfriske pottemulden regelmæssigt for at holde planten sund.

  Jordkvaliteten skal være god drænende og fugtig for at få planterne til at vokse godt. Vær opmærksom på, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordstrukturen.

  Denne plante trives bedst på et sted i halvskygge til fuld sol. Sørg for en fugtig, veldrænet jord for at holde planten sund. Placer planten på et beskyttet sted mod hård vind.

  Denne plante kræver vinterbeskyttelse i form af et tykt lag muld eller blade omkring plantens base for at beskytte rødderne mod hård frost. Det anbefales også at plante planten et beskyttet sted for at reducere vindbelastningen. Beskær stænglerne efter blomstringen helt ned til jorden for at forberede planten til vinteren.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for tilstrækkelig ernæring ved lejlighedsvis at tilføje gødning. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Det anbefales at gøde jorden for denne plante med organisk kompost eller en generel gødning om foråret, inden planten begynder at vokse. Det er også vigtigt at give regelmæssig vanding for at absorbere næringsstofferne godt. Overgødning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten om foråret for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Sørg for, at mulden ikke kommer direkte op mod plantens stilke.

  Planten kræver en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt foretage justeringer ved hjælp af kalk eller svovl. En god jordkvalitet bidrager til plantens sundhed og vitalitet.

  Brug økologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender, såsom mariehøns, mod skadedyr i haven. Undgå brugen af kemiske bekæmpelsesmidler for at opretholde økosystemet i balance. At kontrollere regelmæssigt for skadedyr hjælper med at opdage problemer hurtigt og håndtere dem.

 • Beskrivelse

  Anemone hupehensis (Autumn Single Gp) 'Splendens' er en smuk staude med enkelt, lyserøde blomster, der blomstrer om efteråret. Planten kan nå en højde på ca. 60-90 cm og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Bladene er dybt fligede og mørkegrønne i farven, hvilket danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Splendens' er en rigtblomstrende sort, der tiltrækker sommerfugle og bier. Denne Anemone er velegnet til både bede og blomsterpotter og tilføjer smuk farve til efterårshaven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.