Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Honorine Jobert'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' is een mooie vaste plant met witte bloemen en een geel hartje. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van zo'n 90 cm. Het is een uitstekende keuze voor borders, perken en als snijbloem. 'Honorine Jobert' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die in de herfst bloeit met witte bloemen op lange stelen. Het wordt vaak gebruikt in borders en als snijbloem.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is dus bestand tegen milde tot gematigde vorst. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  Voor deze tuinplant heb je ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Het is een vaste plant met een uitgestrekte groeiwijze, dus zorg voor voldoende ruimte rondom de plant. Zorg ook voor een goede afstand tot andere planten voor optimale groei.

  De plant groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de bloei minder uitbundig zijn. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze Anemone hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid regenval. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar pas op voor wateroverlast. Het is aan te raden om regelmatig de grondvochtigheid te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Verder biedt hij beschutting en voedsel aan verschillende insecten in de tuin. Het helpt bij het bevorderen van de diversiteit van dieren in de tuin.

  De plant bloeit van augustus tot en met oktober en de bloeiperiode kan tot wel zes weken duren.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon, maar houdt ook van een lichte schaduwplek. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Nee, Anemone x hybrida (Autumn Elegans Grp) 'Honorine Jobert' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan gezondheidsproblemen veroorzaken.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend en kunnen helpen om het geluid in de tuin te verminderen. De bladeren en bloemen absorberen geluidsgolven en dragen zo bij aan een rustige omgeving. Het kan echter per soort plant verschillen in hoeverre ze geluid dempen.

 • Snoei de plant in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 15 cm boven de grond. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig voeding om gezonde groei en bloei te bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende humus. Vermijd natte grond, vooral in de winter.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig vochtig blijft. De plant kan worden geplant in borders, rotstuinen of langs de rand van een vijver.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door een laag mulch of bladeren rondom de voet aan te brengen. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant af te dekken met een vliesdoek of speciale winterhoes. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant worden bemest met organische meststoffen.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig, bemesten met organische meststoffen in het voorjaar is voldoende. Overbemesting kan leiden tot overmatige bladgroei en verminderde bloei. Gebruik een evenwichtig bemestingsschema om de gezondheid en bloei van de plant te behouden.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen, om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een alkalische bodem kan de groei en bloei van deze plant belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische mulch of speciale meststoffen.

  Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes om ongedierte zoals bladluizen te bestrijden. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vocht, dit kan schimmelziekten helpen voorkomen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om ongedierte geen kans te geven om zich te nestelen.

 • Omschrijving

  Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' is een mooie vaste plant met witte bloemen en een geel hartje. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders aan. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van zo'n 90 cm. Het is een uitstekende keuze voor borders, perken en als snijbloem. 'Honorine Jobert' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.