Anemone x hybrida 'Luise Uhink'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anemone x hybrida 'Luise Uhink' is een prachtige vaste plant met dubbele bloemen in een zacht roze kleur. De plant bloeit in de late zomer en het najaar en trekt vlinders en bijen aan. 'Huise Uhink' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. De bloemen hebben een opvallende en elegante uitstraling en zorgen voor een romantische sfeer in de tuin. Deze anemoonsoort is ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar en de zomer bloeit. Het is raadzaam om de dode bladeren in het najaar te verwijderen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in strenge winters. Deze Tuinplanten hebben extra zorg nodig tijdens koude periodes.

  De Anemone x hybrida 'Luise Uhink' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig specifieke eisen en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd ook rekening met voldoende licht en een goede waterafvoer in de grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Anemone x hybrida 'Luise Uhink' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan goed gedijen in gedeeltelijke schaduw of volledige schaduw. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Pas de watergift aan op basis van de weersomstandigheden en de behoeften van de plant.

  Ja, Anemone x hybrida 'Luise Uhink' is vlinder en bijenlokkend en trekt deze insecten aan in de tuin. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag bijen en vlinders willen aantrekken. Deze plant zal zeker helpen bij het stimuleren van de biodiversiteit in uw tuin.

  Ja, Anemone x hybrida 'Luise Uhink' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en pollen. Het helpt dus mee aan het behoud van verschillende soorten insecten in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat ook bijdraagt aan de biodiversiteit.

  De "Anemone x hybrida 'Luise Uhink'" bloeit van juli tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft de voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het regelmatig controleren van de grond op droogte is aan te raden.

  Nee, de bloem van deze plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bloem kan giftige reacties veroorzaken. Het wordt aanbevolen deze plant niet voor consumptie te gebruiken.

  Ja, de plant heeft enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte begroeiing en het bladoppervlak. Het kan helpen om achtergrondgeluiden te verminderen in een tuin of op het balkon. Echter, de geluidsdempende werking is niet zo sterk als bij specifieke geluidswerende planten.

 • De plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, net voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Houd de plant tijdens het groeiseizoen goed in de gaten en snoei indien nodig voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in water staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. De bodem mag neutraal tot lichtzuur zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Een laagje mulch of bladeren rond de plant kan helpen om de wortels te beschermen. Ook is het handig om de plant af te dekken met een doek of speciale winterbescherming.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen. Knip in het voorjaar de plant tot net boven de grond terug.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloemproductie te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor een gezonde en bloeiende plant.

  Mulchen helpt de plant vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en najaar voor optimale resultaten. Gebruik organische materialen zoals bladeren of compost voor een natuurlijke en voedzame bodembedekking.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren, dus het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de pH-waarde te verhogen en de plant gezond te houden.

  De plant kan gevoelig zijn voor luizen en spint. Om ongedierte te bestrijden kan je de plant regelmatig controleren en indien nodig behandelen met insecticiden of natuurlijke oliën. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Anemone x hybrida 'Luise Uhink' is een prachtige vaste plant met dubbele bloemen in een zacht roze kleur. De plant bloeit in de late zomer en het najaar en trekt vlinders en bijen aan. 'Huise Uhink' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. De bloemen hebben een opvallende en elegante uitstraling en zorgen voor een romantische sfeer in de tuin. Deze anemoonsoort is ideaal voor het toevoegen van kleur en textuur aan borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.