Anemone x hybrida (Autumn Double Grp) 'Whirlwind'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Whirlwind' is een prachtige herfstbloeiende Anemone met dubbele witte bloemen die lijken op kleine pompons. De plant groeit tot ongeveer 60 cm hoog en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen verschijnen in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. 'Whirlwind' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in borders, perken en als snijbloem. Het is een langbloeiende en makkelijk te verzorgen plant die een romantische uitstraling geeft aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit en groeit. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met mulch of bladeren om te zorgen dat de plant de winter goed doorkomt.

  Anemonen zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en gedijen goed in de meeste tuingronden. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen baat hebben bij een mulchlaag om vocht vast te houden. Snoei dood blad en bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant heeft u ongeveer een ruimte nodig van 40 tot 60 centimeter in de breedte en diepte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan verspreiden en groeien. Zorg voor een zonnige of gedeeltelijk schaduwrijke plek in de tuin.

  Anemone x hybrida (Autumn Double Grp) 'Whirlwind' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook in de schaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef de plant regelmatig water als hij in de schaduw staat. Het kan zijn dat de bloei minder uitbundig is dan wanneer de plant meer zonlicht krijgt.

  Anemonen hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Pas op voor te veel water, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, Anemone x hybrida (Autumn Double Grp) 'Whirlwind' is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze onder tuinplanten vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers zoals vlinders en bijen. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze zorgen voor voedsel en schuilplekken voor verschillende insecten en dieren in de tuin. Door het creëren van een diversiteit aan plantensoorten, wordt de biodiversiteit verhoogd.

  Deze plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg ook voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en niet voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en de giftigheid van andere planten te kennen.

  Ja, de Anemone x hybrida (Autumn Double Grp) 'Whirlwind' plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege het bladoppervlak en de structuur van de bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of buitenruimte. Planten met grote bladeren en dichte vegetatie hebben over het algemeen een beter geluidsdempend vermogen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen en de vorm compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel overhangende delen weg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht kan krijgen na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan.

  De Tuinplanten Anemone x hybrida (Autumn Double Grp) 'Whirlwind' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel speciale potgrond voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant verkiest een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  De plant gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze plant kunnen baat hebben bij winterbescherming zoals mulch of een laag van compost om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een speciale winterhoes of jute om vorstschade te voorkomen. Water geven tijdens droge periodes in de winter kan ook helpen om de plant te beschermen tegen uitdroging.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen harde wind. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Anemone x hybrida hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar voordat de groeiperiode begint en herhaal dit tijdens het groeiseizoen om een overvloedige bloei te bevorderen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, vermijd contact met de stengels en laat ruimte rond de basis voor luchtcirculatie.

  De Anemone x hybrida (Autumn Double Grp) 'Whirlwind' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH waarde van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant en de directe omgeving van onkruid te verwijderen om ongedierte te voorkomen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is ook goed om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen, zoals verkleurde bladeren of ongebruikelijke activiteit van insecten.

 • Omschrijving

  'Whirlwind' is een prachtige herfstbloeiende Anemone met dubbele witte bloemen die lijken op kleine pompons. De plant groeit tot ongeveer 60 cm hoog en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen verschijnen in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. 'Whirlwind' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in borders, perken en als snijbloem. Het is een langbloeiende en makkelijk te verzorgen plant die een romantische uitstraling geeft aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.