Anemone x lesseri

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone x lesseri is een vaste plant die behoort tot de familie van de Ranonkelfamilie. Deze plant heeft mooie witte bloemen die bloeien in het late voorjaar en de vroege zomer. Anemone x lesseri groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een bossige groeiwijze. Anemone x lesseri is een aantrekkelijke plant voor in de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Anemone x lesseri is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter. Tuinplanten zoals Anemone x lesseri behouden niet het hele jaar door hun groene bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor een goede mulchlaag en beschermende maatregelen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar zal de plant gezond houden.

  Deze plant heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, dus zorg voor een ruime plantplaats. Houd bij het planten voldoende afstand tot andere planten zodat ze elkaar niet gaan verdringen. In de juiste omgeving kan de plant zich optimaal ontwikkelen en bloeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Zorg voor voldoende vochtige grond en voorkom droogte. Geniet van de prachtige bloemen in de schaduwrijke plekken in je tuin.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft staan. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het inheems is in Europa en vele insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt het beschutting voor kleine dieren en draagt het bij aan een gezonde tuinomgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 3-4 weken.

  Tuinplanten zoals deze plant kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden en in droge periodes extra water te geven. Daarnaast kan het handig zijn om de plant wat beschutting te geven tegen felle middagzon.

  De plant is niet eetbaar, het consumeren ervan kan leiden tot maagklachten en ander ongemak. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft bladeren die geluid absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het is echter geen plant die specifiek wordt gekweekt vanwege zijn geluidsdempende eigenschappen.

 • Knip de uitgebloeide bloemen af om de groei te bevorderen. In het voorjaar kunnen de dode delen van de plant worden teruggesnoeid. Verwijder ook eventuele zieke of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De "Anemone x lesseri" heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar vermijd stilstaand water. Voeg indien nodig wat organische mest toe om de groei te bevorderen.

  "Anemone x lesseri" gedijt het beste in een humusrijke, goed doorlatende bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar ook goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek of in halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de voet van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of vliesdoek over de plant worden geplaatst tijdens strenge vorstperiodes. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt in de winter om uitdroging te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te verlengen. In het voorjaar kunnen de planten worden bemest met een algemene meststof voor een goede groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassing.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het aanbrengen van een laag mulch rondom de plant helpt bij het behouden van vocht en voedingsstoffen in de bodem. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam of stelen van de plant aanligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende vochtig is en goed doorlatend is. Het gebruik van een mengsel van tuingrond en compost kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Tegen ongedierte in de tuin kunnen verschillende methoden worden ingezet, zoals het handmatig verwijderen van de insecten, het gebruik van natuurlijke vijanden of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om schade te voorkomen. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het creëren van een gezonde en resistente omgeving voor de planten.

 • Omschrijving

  Anemone x lesseri is een vaste plant die behoort tot de familie van de Ranonkelfamilie. Deze plant heeft mooie witte bloemen die bloeien in het late voorjaar en de vroege zomer. Anemone x lesseri groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een bossige groeiwijze. Anemone x lesseri is een aantrekkelijke plant voor in de tuin vanwege zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.