Anemone nemorosa 'Robinsoniana'

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone nemorosa 'Robinsoniana' er en slags skovanemone, der er kendt for sine smukke blålilla blomster. Blomsterne har en iøjnefaldende gul støvdrager og blomstrer om foråret. Denne plante bliver cirka 15-20 cm høj og danner et tæt tæppe af blomster og blade. Det er en vinterhårdfør og let at dyrke plante, der trives godt i fugtig, humusrig jord. 'Robinsoniana' er et populært valg til skyggefulde haver og bruges ofte som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Anemone nemorosa 'Robinsoniana' er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der får nye blade om foråret.

  Anemone nemorosa 'Robinsoniana' er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er en robust haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer. Sørg for beskyttelse ved streng frost.

  Ja, Anemone nemorosa 'Robinsoniana' er en let at vedligeholde plante. Den kræver regelmæssig vanding og en veldrænet jord. Det er bedst at plante den på en halvskyggeplacering.

  Anemone nemorosa 'Robinsoniana' har brug for cirka 20-30 cm plads til at vokse og blomstre. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at forblive sund. Det er en bunddækkeplante, der kan sprede sig, så sørg for tilstrækkelig plads til, at planten kan brede sig ud.

  Ja, denne plante vokser godt i skyggen. Det er et ideelt valg til haveplanter, der modtager lidt sollys. Sørg for, at jorden forbliver fugtig for optimal vækst.

  Denne plante har brug for let fugtig jord og skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Generelt har denne plante brug for vand en til to gange om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Den har attraktive blomster, der tiltrækker disse bestøvere. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, Anemone nemorosa 'Robinsoniana' er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere med dens nektarfyldte blomster. Det hjælper derfor med bestøvningen af andre planter i området. Derudover tilbyder den skjulesteder til små dyr som insekter.

  Anemone nemorosa 'Robinsoniana' blomstrer i april og maj måneder. Blomstringsperioden kan vare ca. 2 til 3 uger. Denne haveplante er kendt for sine smukke hvide blomster med en blålig nuance.

  Planten trives godt i halvskygge eller skyggefulde områder, men kan også tåle direkte sol. Det er vigtigt at sørge for, at jorden forbliver fugtig, især i tørre perioder. Det anbefales at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, Anemone nemorosa 'Robinsoniana' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til forbrug. Det kan være skadeligt for helbredet, hvis det indtages.

  Ja, Anemone nemorosa 'Robinsoniana' har lyddæmpende egenskaber på grund af dens blade og stængler, der absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven. Det er en passende plante til at skabe en rolig og afslappende atmosfære.

 • Denne plante skal generelt ikke beskæres, medmindre det er for at fjerne døde eller beskadigede blade eller blomster. Beskær de visne blomster og stængler efter blomstringen for at holde planten pæn og for at fremme blomstringen næste sæson. Det er vigtigt at bruge skarp beskæringsredskaber for at undgå skade på planten.

  Denne plante kan lide fugtig jord, især i vækstperioden om foråret. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder, men undgå at jorden bliver for gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre rådne blade.

  Denne plante trives godt i fugtig og godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, såsom organiske gødninger. Overdrevent våd jord bør undgås for at forhindre rådne rødder.

  Anemone nemorosa 'Robinsoniana' trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Den foretrækker en jord med masser af humus og en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt at regelmæssigt gøde jorden og sørge for tilstrækkelige næringsstoffer.

  Planten trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for fugtig, veldrænet jord og undgå skarp sol. Denne plante er velegnet til haven.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dette kan gøres ved at dække rødderne med et lag blade eller halm. Et tykt lag muld hjælper også med at beskytte planten mod kulden.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Det anbefales at beskære planten efter blomstring for at fremme vækst og blomstring. Fjern gamle blade og mulch jorden omkring planten for at holde fugt.

  For haveplanter er det vigtigt at sørge for en god gødning. Brug en organisk gødning om foråret for en sund vækst og blomstring. Overgødning kan føre til for voldsom vækst og færre blomster.

  Mulcing med organisk materiale som blade, halm eller barkflis kan hjælpe med at holde på fugt og bekæmpe ukrudt. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og hold plantens base fri for mulch for at undgå kvælning. Forny mulchlaget hvert år for at holde planten sund.

  Haveplanter som Anemone nemorosa 'Robinsoniana' trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH på mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne planteart. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt tilpasse den med de rette gødninger.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne plante kan naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse bruges. Det kan også hjælpe at regelmæssigt kontrollere planten for eventuelle skadedyrsangreb og fjerne dem manuelt. Derudover kan planter også behandles forebyggende med biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Anemone nemorosa 'Robinsoniana' er en slags skovanemone, der er kendt for sine smukke blålilla blomster. Blomsterne har en iøjnefaldende gul støvdrager og blomstrer om foråret. Denne plante bliver cirka 15-20 cm høj og danner et tæt tæppe af blomster og blade. Det er en vinterhårdfør og let at dyrke plante, der trives godt i fugtig, humusrig jord. 'Robinsoniana' er et populært valg til skyggefulde haver og bruges ofte som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.