Anemone sylvestris

Anemone

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anemone sylvestris, ook wel bekend als het bosanemoontje, is een prachtige vaste plant met witte bloemen en een geel hartje. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. De Anemone sylvestris staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een ideaal plantje voor in een natuurlijke tuin of onder bomen en struiken. Deze plant kan zich langzaam verspreiden door het vormen van wortelstokken en is winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vaste plant die in het voorjaar en de zomer bloeit met witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is geliefd in de tuin vanwege zijn lage onderhoudsbehoefte.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen de koude temperaturen in de winter. Het is niet nodig om bescherming te bieden tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in gematigde klimaten. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar is voldoende om de plant gezond te houden.

  Anemone sylvestris heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm breed en 40-60 cm hoog. Het is een vaste plant die goed gedijt in borders of rotstuinen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  Ja, de Anemone sylvestris gedijt goed in de schaduwrijke plekken van de tuin. Het is een plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke locaties. Ze zijn perfecte planten voor onder bomen en struiken.

  Anemone sylvestris heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef de plant eens per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Ja, Anemone sylvestris is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectar en stuifmeel. Daarnaast is het een inheemse plant die helpt bij het herstel van lokale ecosystemen. Het zorgt voor een gevarieerde en natuurlijke tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant kan ook goed groeien in halfschaduw, maar zal minder bloemen produceren.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn. Het is het beste om deze plant te bewonderen in de tuin of als decoratieve bloem.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en daarmee geluid te dempen. Dit komt door de structuur en dichtheid van de bladeren en stengels. Het kan daarom een bijdrage leveren aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • De plant moet in het voorjaar worden gesnoeid om de groei te stimuleren en gezond te houden. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei tot op ongeveer 10 cm boven de grond voor een goede takvorming.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven zodat de bladeren overdag kunnen opdrogen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende, vochtige potgrond. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond, bijvoorbeeld door regelmatig bemesten. Verpot de plant indien nodig in een grotere pot met verse potgrond.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en humusrijk zijn. Zorg voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde in de grond. De plant gedijt het beste in een vochtige bodem.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft geen speciale winterbescherming nodig, omdat hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een laag mulch kan helpen om de plant te beschermen tegen vorst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en dode bladeren of bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen zijn belangrijk. Het is aan te raden om de plant na de bloei te scheuren om de groei te stimuleren.

  Anemone sylvestris heeft geen specifieke bemestingsbehoeften en kan gedijen in de meeste bodemsoorten. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te stimuleren. Te veel kunstmest kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch is gunstig voor de groei van deze plant. Het helpt de grond vocht vast te houden en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren als mulch.

  Een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Een te zure bodem kan de groei en bloei belemmeren, terwijl een te basische bodem de plant kan doen verzwakken. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan regelmatig controleren op bladluizen, slakken en rupsen helpen. Bij een klein aantal besmettingen kan handmatig verwijderen van de insecten voldoende zijn. Als de besmetting ernstiger is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals aaltjes of natuurlijke vijanden worden ingezet.

 • Omschrijving

  Anemone sylvestris, ook wel bekend als het bosanemoontje, is een prachtige vaste plant met witte bloemen en een geel hartje. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. De Anemone sylvestris staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een ideaal plantje voor in een natuurlijke tuin of onder bomen en struiken. Deze plant kan zich langzaam verspreiden door het vormen van wortelstokken en is winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.