Anthemis x hybrida 'Kelwayi'

Anthemis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthemis x hybrida 'Kelwayi' er en flerårig plante, der er kendt for sine iøjnefaldende gule blomster med en mørkt farvet midte. Planten vokser kompakt og har en busket vækstform. Bladene er fine og duftende, hvilket gør planten også kendt som duftende kamille. 'Kelwayi' blomstrer fra tidlig sommer til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i solrige bede og er nem at vedligeholde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Anthemis x hybrida 'Kelwayi' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det er derfor en løvfældende plante.

  Planten er hårdfør op til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under stærk frost. Det er en haveplante, der trives godt i moderate klimaer.

  Anthemis x hybrida 'Kelwayi' er generelt let at passe. Den kræver ikke meget speciel pleje og trives godt i sollys. Regelmæssig vanding og beskæring holder planten sund.

  Anthemis x hybrida 'Kelwayi' har brug for omkring 30 til 45 centimeter plads for at vokse og blomstre optimalt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at fremme luftcirkulation. I en grænse eller planteseng kan planten se smuk ud og få plads til at vokse.

  Anthemis x hybrida 'Kelwayi' vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten muligvis bremse, og planten kan producere færre blomster. Derfor anbefales det at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som denne har normalt brug for vand ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne. Ekstra vand kan være nødvendigt i løbet af varme sommermåneder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens smukke blomster og nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til enhver have og hjælper med at fremme biodiversiteten.

  Anthemis x hybrida 'Kelwayi' kan bidrage til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bier og sommerfugle med dens blomster. På den måde hjælper de med bestøvningen af andre planter. Derudover kan planterne fungere som skjulested for små dyr.

  Anthemis x hybrida 'Kelwayi' blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer ca. 3 til 4 måneder.

  De Anthemis x hybrida 'Kelwayi' kan godt lide fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand i tørre perioder.

  Nogle typer kamille er spiselige og bruges til te, men Anthemis x hybrida 'Kelwayi' er ikke egnet til forbrug. Den dyrkes primært som prydplante i haver på grund af de dekorative blomster. Det er vigtigt kun at indtage planter, der specifikt er angivet som spiselige.

  Ja, denne plante har en lyddæmpende effekt, fordi bladene og blomsterne kan absorbere lydvibrationer. Det er dog ikke en fuldstændig lydisolering og vil ikke dæmpe alle lyde. Effekten er primært mærkbar ved højere frekvenser.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres efter blomstring for at bevare formen og plantens sundhed. Fjern døde blomster og beskær lange skud tilbage til lige over jorden. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft efter beskæringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskade. Undgå dog at lade planten stå i vand.

  Anthemis x hybrida 'Kelwayi' trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke for våd. Det anbefalede type pottemuld til denne plante er en blanding af havejord og kompost.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden er neutral til let alkalisk. Undgå tung, kompakt eller fugtig jord for optimal vækst.

  Denne solrige plante trives bedst på en placering i fuld sol. Sørg for en veldrænet jord, der ikke er for våd. Vælg et sted i haven, hvor planten har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at lægge muld omkring basen. Derudover kan et lag blade eller halm også give ekstra isolering. Husk at give planten regelmæssigt vand i tørre perioder for at undgå udtørring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær efter blomstring for at holde planten kompakt.

  Haveplanter har generelt brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen. Undgå for meget gødning, da dette kan forårsage skade på planten.

  Det anbefales at påføre muld omkring planten for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Mulch kan bestå af kompost, barkflis eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke påføres direkte mod plantens stamme.

  Denne plante trives bedst i neutral til let sur jord. Det er vigtigt at sørge for god dræning for at undgå rodrot. Helst plantes i veldrænet jord.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter såsom "Anthemis x hybrida 'Kelwayi'", kan naturlige metoder som at bruge mariehøns og snyltehveps være til hjælp. Det er også en god idé at regelmæssigt inspicere planterne for tegn på skadedyr og fjerne dem med det samme for at holde planten sund. Endelig kan brugen af neemolie eller en miljøvenlig insekticid være en effektiv løsning.

 • Beskrivelse

  Anthemis x hybrida 'Kelwayi' er en flerårig plante, der er kendt for sine iøjnefaldende gule blomster med en mørkt farvet midte. Planten vokser kompakt og har en busket vækstform. Bladene er fine og duftende, hvilket gør planten også kendt som duftende kamille. 'Kelwayi' blomstrer fra tidlig sommer til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives godt i solrige bede og er nem at vedligeholde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.