Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen' er en smuk staudplante med lysegule blomster, der ligner hængende klokker. Blomsterne er meget iøjnefaldende og tiltrækker sommerfugle og bier i haven. Planten kan blive op til cirka 60 cm høj og blomstrer fra foråret til tidlig sommer. Bladene er fint og dybt indskårne, hvilket giver planten et elegant udseende. 'Yellow Queen' trives bedst i fugtig og veldrænet jord på et solrigt til halvskyggefuldt sted.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og kan udvikle nye blade og blomster om foråret. Denne plante er en flerårig plante, der vokser i haven.

  De haveplanter i denne kategori er normalt hårdføre ned til cirka -20 grader Celsius. Denne plante kan tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius, men det er altid bedst at give ekstra beskyttelse under strenge frostperioder.

  Ja, denne plante er generelt nem at passe. Det kræver regelmæssig vanding og en solrig til halvskyggefuld placering. Det er også vigtigt at fjerne visne blomster for at fremme blomstringen.

  Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen' har brug for plads mellem 30 og 50 centimeter. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til planten, så den kan vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft.

  Haveplanter som Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen' vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan plantens vækst bremse, og der kan blomstre færre blomster. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt eller let skygget sted for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand ca. to gange om ugen, især på varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Overdreven vanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Det er derfor et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den producerer nektar, der tiltrækker bier og sommerfugle. Dette bidrager til at bevare forskellige insektpopulationer i haven. Derudover skaber blomsterne en farverig og varieret miljø for forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer fra maj til juni, og blomstringsperioden varer cirka 4-6 uger. Blomsterne er gule og tiltrækker mange bestøvere.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Nej, Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen' er ikke spiselig og kan være skadelig for helbredet, hvis den indtages. Det anbefales ikke at spise denne plante. Det er bedre at vælge andre spiselige planter til forbrug.

  Ja, Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen' har egenskaben til at dæmpe lyd takket være bladene og blomsterne, der absorberer lydbølger. Det kan bidrage til at reducere omgivende støj i haven eller i hjemmet.

 • Når blomsterne er visnet, kan stænglerne klippes for at stimulere ny blomstring. Fjern også døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Beskær planten om efteråret ned til jorden for at fremme væksten i den næste sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i en vandpyt. Giv vand ved rødderne og undgå bladene.

  Haveplanterne har brug for en let, godt drænet pottemuld. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for, at pottemulden ikke bliver for våd. Det anbefales også at tilføje lidt gødning fra tid til anden for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral pH. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkeligt organisk materiale for optimal vækst og blomstring. Undgå tung og kompakt jord, da dette kan føre til problemer som rodrod.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i frugtbar, veldrænet jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Velegnet til brug i bede eller i en stenhaved.

  Om vinteren kan det være klogt at lægge et lag muld omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Beskyt planten mod hård vind og sne ved at placere en afskærmning.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær døde blomster for at stimulere ny vækst. Gød planten om foråret for optimal vækst.

  Have flere plantninger har brug for en gødning med højt kaliumindhold om foråret for en smuk blomstring. Brug organisk gødning til langvarig ernæring. Overgødning kan føre til en svækkelse af planten og sygdomme.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig og fri for ukrudt, og beskytter rødderne mod frost om vinteren. Brug organisk materiale såsom blade, halm eller kompost. Påfør et lag mulch på cirka 5-10 cm rundt om planten, men lad en lille plads være fri omkring stænglerne for at undgå skimmeldannelse.

  Den optimale surhedsgrad for haveplanter ligger mellem 6,0 og 7,0 på pH-skalaen. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur eller basisk for at fremme sund vækst og blomstring. At teste og eventuelt tilpasse jordens pH-værdi regelmæssigt kan hjælpe med at opretholde en optimal vækstmiljø for haveplanter.

  Planten er ikke modtagelig for mange almindelige skadedyr og sygdomme. Det kan være nyttigt at regelmæssigt kontrollere for bladlus. Insekticider kan bruges, hvis skadedyret er alvorligt.

 • Beskrivelse

  Aquilegia chrysantha 'Yellow Queen' er en smuk staudplante med lysegule blomster, der ligner hængende klokker. Blomsterne er meget iøjnefaldende og tiltrækker sommerfugle og bier i haven. Planten kan blive op til cirka 60 cm høj og blomstrer fra foråret til tidlig sommer. Bladene er fint og dybt indskårne, hvilket giver planten et elegant udseende. 'Yellow Queen' trives bedst i fugtig og veldrænet jord på et solrigt til halvskyggefuldt sted.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.