Aquilegia Dragonfly Hybrids

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aquilegia Dragonfly Hybrids er en smuk blanding af forskellige farver og sorter af aklejeplanten. Blomsterne har en unik, delikat form og kommer i nuancer som blå, pink, lilla og hvid. Planten bliver omkring 60-70 cm høj og blomstrer om foråret til tidlig sommer. Aquilegia Dragonfly Hybrids er elsket for deres iøjnefaldende skønhed og tiltrækningskraft på bier og sommerfugle i haven. Disse planter trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aquilegia Dragonfly Hybrids er ikke stedsegrøn. Det mister sine blade om efteråret og blomstrer om foråret og sommeren. Det er en haveplante.

  Planten er vinterhårdfør ned til -25 grader Celsius.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Med regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys vil planten trives godt i haven. Det er en stærk og holdbar haveplante, der ikke vil forårsage mange problemer.

  For haveplanter som denne kræver Aquilegia Dragonfly Hybrids-planten cirka 30 cm til 60 cm plads til at sprede sig. Tag hensyn til plantens størrelse, når du planter den i haven, så den har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Sørg for, at planten ikke er for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft.

  Ja, Aquilegia Dragonfly Hybrids trives godt i skyggen. Disse planter trives godt i halvskygge til skyggefulde områder. Sørg dog for, at jorden er godt drænet.

  Haveplanter som Aquilegia Dragonfly Hybrids har brug for vand ca. 1 til 2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mættet. Ved regelmæssigt at kontrollere om jorden føles tør, ved du hvornår det er tid til at vande.

  Ja, Aquilegia Dragonfly Hybrids tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster, der indeholder nektar. Det er en ideel plante til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Denne plante bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække sommerfugle og bier. Den blomstrer med farverige blomster og giver nektar til bestøvere. Ved at tilføje denne plante til din have kan du bidrage til at øge biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, Aquilegia Dragonfly Hybrids kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, planten Aquilegia Dragonfly Hybrids er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan være giftig. Det er bedre kun at bruge disse planter til dekorative formål i haven.

  Ja, Aquilegia Dragonfly Hybrids har en tæt og fyldig vækst, der kan absorbere lyd. Dette kan hjælpe med at dæmpe lyde i det område, hvor planten vokser.

 • Du kan fjerne de visne blomster fra denne plante for at forlænge blomstringen. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede blade for at holde planten sund. Beskær planten om efteråret helt ned til jorden for at stimulere ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå, at plantens rødder står for længe i vand for at undgå rodrot.

  Haveplanter som disse trives bedst i veldrænet pottemuld, rig på organisk materiale. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, men sørg for, at pottemulden ikke er for våd for at undgå rod råd. Gød pottemulden hver par uger i vækstsæsonen for at fremme vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke vandmættet. Undgå sur jord og giv regelmæssig gødning for at fremme vækst og blomstring.

  Denne plante foretrækker en placering i halvskygge til fuld sol. Sørg for veldrænet jord og undgå alt for våde områder. Det er et smukt tilføjelse til blomsterhaven eller bedet.

  Det anbefales at dække planten med et lag muld under vinterperioden for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå frysning. I meget kolde vintre kan det hjælpe at dække planten med en vinterhætte.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding og skal have veldrænet jord. Beskær visne blomster for at fremme væksten og fjern døde blade for at holde planten sund. Beskyt mod kraftig vind og ekstreme temperaturer.

  Haveplanter som Aquilegia Dragonfly Hybrids har brug for gødning for at vokse og blomstre sundt. Brug en almindelig gødning til blomstrende planter om foråret og efteråret for optimal vækst. Overgødning kan være skadeligt, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Mulch planten med et lag organisk materiale for at holde jorden fugtig og fri for ukrudt. Undgå at placere mulch direkte mod stænglerne for at forhindre råd. Forny mulchen hvert år for de bedste resultater.

  Haveplanter trives bedst i en let sur til neutral jord. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 6 og 7 for optimal vækst og blomstring. Sørg for god dræning for at undgå vandoverløb.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller insekticid sæbe. Regelmæssig inspektion af planterne for tegn på skadedyr og manuel fjernelse af dem kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol. Derudover kan plantning af visse blomster og urter, der er kendt for deres afskrækkende virkning, såsom morgenfrue eller hvidløg, hjælpe med at holde skadedyr på afstand.

 • Beskrivelse

  Aquilegia Dragonfly Hybrids er en smuk blanding af forskellige farver og sorter af aklejeplanten. Blomsterne har en unik, delikat form og kommer i nuancer som blå, pink, lilla og hvid. Planten bliver omkring 60-70 cm høj og blomstrer om foråret til tidlig sommer. Aquilegia Dragonfly Hybrids er elsket for deres iøjnefaldende skønhed og tiltrækningskraft på bier og sommerfugle i haven. Disse planter trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskyggefuld placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.