Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids is een hybride variant van de akelei plant, bekend om zijn opvallende bloemen met een mix van kleuren zoals lila, roze en wit. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm en bloeit in het late voorjaar tot begin zomer. De bloemen hebben een unieke vorm met lange stelen en een spoorvormige uitstulping aan de achterkant van de bloem. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en speelse toevoegingen aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die jaarlijks opnieuw bloeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is dus een geschikte plant voor Nederlandse winters. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zolang hij regelmatig water krijgt en wat zonlicht, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke plant die weinig problemen zal opleveren.

  Voor deze plant heb je ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen planten te laten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids groeit goed in de schaduw. Het is een plant die het goed doet op plekken met wat minder direct zonlicht. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is.

  Deze plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, tuinplanten zoals de "Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids" dragen bij aan de biodiversiteit door bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken. Deze planten kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde ecosystemen in de tuin.

  De Tuinplanten, deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  Deze plant kan goed tegen volle zon, maar kan ook gedijen in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Raadpleeg een expert voordat u planten uit uw tuin consumeert. Het is belangrijk om te weten welke planten veilig zijn om te eten.

  Nee, Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids zijn niet geluidsdempend. Deze planten zijn voornamelijk decoratief en dragen niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstelen van deze plant verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Ook kun je dode of beschadigde bladeren voorzichtig weghalen. Verder is snoeien niet nodig bij deze plant.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant vereist goed doorlatende potgrond voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Tuinplanten zoals deze hebben vaak behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde ontwikkeling.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Hij gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende vochtigheid en voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor vruchtbare, goed doorlatende grond om de beste groeiomstandigheden te garanderen. Vermijd te natte of te droge bodems.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids in de winter te beschermen door mulch of bladeren rond de basis van de plant te leggen. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een jute zak of tuinvlies tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei dode bladeren en stengels in het najaar om de plant gezond te houden.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot weelderige groei maar een verminderde bloei.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organische mulch zoals bladeren, stro of boomschors. Vermijd mulch direct tegen de stengels of bladeren van de plant te plaatsen om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om te zorgen voor goede drainage om wateroverlast te voorkomen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Deze middelen zijn effectief tegen verschillende soorten ongedierte zoals bladluizen en trips. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte helpt ook bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Aquilegia Mrs Scott Elliott Hybrids is een hybride variant van de akelei plant, bekend om zijn opvallende bloemen met een mix van kleuren zoals lila, roze en wit. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm en bloeit in het late voorjaar tot begin zomer. De bloemen hebben een unieke vorm met lange stelen en een spoorvormige uitstulping aan de achterkant van de bloem. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar kleurrijke en speelse toevoegingen aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.