Aquilegia 'Silver Queen'

Aquilegia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aquilegia 'Silver Queen' is een opvallende vaste plant met zilverkleurige bladeren en stengels. Het is een cultivar van de akelei die in het voorjaar mooie, dubbele bloemen produceert in tinten van lichtblauw tot lavendel. Deze akelei trekt vlinders en bijen aan en kan goed gedijen in borders, rotstuinen en wilde tuinen. De 'Silver Queen' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn unieke uiterlijk en speelse bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend, maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die vaak in borders wordt geplant vanwege de opvallende bloemen. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Aquilegia 'Silver Queen' is een mooie aanvulling in de tuin.

  "Aquilegia 'Silver Queen' is gemakkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in de tuin. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei."

  Aquilegia 'Silver Queen' heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen andere planten om zo de groei en bloei te bevorderen. Zorg voor een lichte en goed doorlatende bodem voor optimale groei.

  Ja, de Aquilegia 'Silver Queen' groeit goed in de schaduw. Deze plant houdt van vochtige, goed doorlatende grond en kan goed gedijen in de schaduwrijke delen van de tuin. Het is een ideale tuinplant voor plekken met minder zonlicht.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomermaanden kan vaker water nodig zijn dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag een vlinder- en bijenvriendelijke tuin willen creëren.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Ook kunnen vogels zich voeden met de zaden van de plant. Het zorgt dus voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zonnige dagen. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien sommige delen ervan giftig kunnen zijn. Het is raadzaam om deze plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, de plant is licht geluidsdempend vanwege de dichte groei en de vorm van de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot op de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventueel ook de plant lichtjes om een mooie vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant met zijn wortels te lang in het water staat om wortelrot te voorkomen.

  Aquilegia 'Silver Queen' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  'Aquilegia 'Silver Queen' heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond die licht vochtig is. Een voedzame bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om regelmatig compost toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.'

  Aquilegia 'Silver Queen' gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en te zorgen voor voldoende ruimte om zich te ontwikkelen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook is het verstandig om de plant te beschermen tegen strenge wind door hem dicht bij andere planten of beschutting te plaatsen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  Aquilegia 'Silver Queen' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals Aquilegia 'Silver Queen' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch is nuttig voor Tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Het zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten. Let wel op dat de mulch niet te dicht tegen de stam of bladeren van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6 en 7 ligt voor een optimale groei en bloei. Voeg eventueel kalk toe als de bodem te zuur is.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Aquilegia 'Silver Queen' kunt u natuurlijke methoden gebruiken, zoals het regelmatig controleren en verwijderen van insecten. Ook kunt u gebruik maken van insectenwerende planten in de buurt of het plaatsen van vallen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen worden gebruikt als laatste redmiddel, maar wees voorzichtig met het gebruik hiervan in de tuin.

 • Omschrijving

  De Aquilegia 'Silver Queen' is een opvallende vaste plant met zilverkleurige bladeren en stengels. Het is een cultivar van de akelei die in het voorjaar mooie, dubbele bloemen produceert in tinten van lichtblauw tot lavendel. Deze akelei trekt vlinders en bijen aan en kan goed gedijen in borders, rotstuinen en wilde tuinen. De 'Silver Queen' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn unieke uiterlijk en speelse bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.