Arabis blepharophylla

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Arabis blepharophylla is een vaste plant die behoort tot de kruisbloemenfamilie. Het heeft donkergroene bladeren en produceert compacte clusters van kleine, witte bloemen in het voorjaar en begin van de zomer. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Arabis blepharophylla wordt vaak gebruikt als bodembedekker in rotstuinen, borders of langs paden. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Hierdoor blijft de plant het hele jaar door groen en aantrekkelijk in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme kou. Planten in potten zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en duurzame tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende voor een gezonde groei.

  Arabis blepharophylla heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is een bodembedekker die zich over een groot gebied kan verspreiden. Het wordt aanbevolen om voldoende ruimte rondom de plant vrij te laten zodat het zich optimaal kan ontwikkelen.

  Ja, Arabis blepharophylla groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. De schaduwrijke omgeving beschermt de plant tegen te veel zonlicht.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is verstandig om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant Arabis blepharophylla is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectar en het stuifmeel dat beschikbaar is. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om deze insecten aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen produceert die vlinders en bijen aantrekken. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het draagt zo bij aan een gezonde en gevarieerde leefomgeving.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen hoge temperaturen en direct zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is niet geschikt voor consumptie. Het is beter om andere planten te kiezen die veilig zijn om te eten.

  Ja, Arabis blepharophylla heeft een geluidsdempende werking vanwege de dichte bladeren en struikachtige groeiwijze. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is daarom een geschikte keuze voor het planten langs een drukke weg of om geluidsoverlast te verminderen.

 • Om de plant gezond te houden en te voorkomen dat het te groot wordt, kun je hem na de bloei terugsnoeien. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels van de plant te lang nat blijven.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale pH-waarde. Een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg voor een goede bodemkwaliteit om een gezonde en weelderige groei te garanderen.

  Deze plant groeit het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het kan ook gedijen in lichtzure tot neutrale bodems. Vermijd te vochtige omgevingen om wortelrot te voorkomen.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om Arabis blepharophylla te beschermen tegen vorst en koude wind. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro of bladeren. Daarnaast is het handig om de plant op een beschutte plek te zetten en te zorgen voor goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende bodem en plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei en bloei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Kies een meststof met een gebalanceerde verhouding van voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking en geef niet te veel.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht en voorkomt onkruidgroei rondom de plant. Het zorgt voor een gelijkmatige bodemtemperatuur en stimuleert een gezonde groei. Kies voor organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  Arabis blepharophylla gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren en zo nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem is essentieel voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan regelmatige controle en verwijdering van aangetaste bladeren en takken helpen bij het voorkomen van plagen. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  De Arabis blepharophylla is een vaste plant die behoort tot de kruisbloemenfamilie. Het heeft donkergroene bladeren en produceert compacte clusters van kleine, witte bloemen in het voorjaar en begin van de zomer. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Arabis blepharophylla wordt vaak gebruikt als bodembedekker in rotstuinen, borders of langs paden. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.