Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' er en flerårig plante, der tilhører korsblomstfamilien. Det er en jorddækkende plante med smalle, grønne blade og klynger af lyserøde eller hvide blomster. Blomstringsperioden for denne plante er om foråret, hvilket gør den til et smukt supplement til haven. Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering. Denne plante kan bruges som jorddække i stenbede, bede eller langs stier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' er en stedsegrøn plante. Den beholder sine blade året rundt. Dette gør det til et attraktivt valg for haver, der ønsker at forblive grønne hele året.

  Planten er hårdføre ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder. Sørg for tilstrækkelig isolering og beskyttelse for at bevare planten.

  "Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt opmærksomhed. Det er en stærk havplante, der kan modstå forskellige vejrforhold. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for en sund vækst."

  Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' har brug for cirka 30 cm til 45 cm plads for at vokse optimalt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem planterne for at fremme luftcirkulationen og holde planten sund. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse.

  Ja, Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt på et sted med mindre sollys. Det er derfor velegnet til skyggefulde haver.

  Giv planten vand ugentligt, men sørg for, at jorden ikke bliver alt for våd. Kontroller regelmæssigt, om jorden føles tør, før du giver mere vand. Overvanding kan føre til rodæde.

  Ja, Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til bevarelsen af disse vigtige bestøvere.

  Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Det giver også skjulesteder og madkilder til forskellige insekter og små dyr. Planten kan være en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Planten blomstrer fra april til juni, og blomstringen kan vare op til cirka 4 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet for at forhindre, at rødderne bliver brændt. Generelt har planten brug for masser af sollys for at vokse og blomstre ordentligt.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den er primært beregnet som en prydplante i haven og er ikke egnet til forbrug. Den kan endda være giftig, hvis den indtages.

  Ja, havplanter har visse grad af lyddæmpende egenskaber, men de er ikke så effektive som specielle støjreducerende materialer som træer eller buske.

 • Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' bør bedst beskæres let efter blomstringen for at fremme plantens form og sundhed. Fjern også jævnligt eventuelle døde eller beskadigede grene for at få planten til at se velplejet ud. Vær opmærksom på, at beskæringen ikke må være for hård, da planten naturligt er kompakt og lavtvoksende.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men undgå, at planten står med rødderne i vand. Det er bedst at give vand om morgenen, så planten har tilstrækkelig tid til at tørre og undgå fugtsygdomme.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at holde jorden fugtig. Sørg for tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund vækst og blomstring.

  Planten foretrækker en god drænet og kalkholdig jord. Sur jord bør undgås. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og give tilstrækkeligt med vand.

  Planten vokser bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodrot. Beskyt planten mod kraftig vind for at undgå skade på blomster og blade.

  Det anbefales at beskytte planten om vinteren med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne mod frost. Det er også en god idé at beskytte planten mod kraftig vind og snefald ved f.eks. at bruge et klæde eller net. Sørg for, at planten ikke står for vådt om vinteren, da det kan føre til rådne rødder.

  Planten kræver en solrig placering og godt drænet jord. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at stimulere blomstringen.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt, især i vækstsæsonen om foråret og sommeren. Brug en afbalanceret gødning specielt udviklet til haveplanter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. For meget gødning kan være skadeligt for planten, så vær forsigtig og hold øje med plantens helbred nøje.

  Mulch er en god måde at holde fugt i jorden, undertrykke ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen for haveplanter. Brug organisk materiale som barkflis, græsafklip eller blade som mulch. Påfør et lag mulch på 5-10 cm omkring planterne, men sørg for, at mulchen ikke ophobes mod stammen eller plantens base.

  For de fleste haveplanter, herunder Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber', er en let sur til neutral jord ideel. En pH-værdi mellem 6.0 og 7.0 anbefales generelt for god vækst og blomstring. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere pH-værdien.

  For at bekæmpe skadedyr kan du træffe forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af insekter og snegle samt brug af naturlige bekæmpelsesmidler. Du kan også holde planterne sunde ved at give dem den rigtige gødning og tilstrækkeligt med vand. Det er vigtigt at handle hurtigt ved de første tegn på skadedyr for at beskytte planten.

 • Beskrivelse

  Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' er en flerårig plante, der tilhører korsblomstfamilien. Det er en jorddækkende plante med smalle, grønne blade og klynger af lyserøde eller hvide blomster. Blomstringsperioden for denne plante er om foråret, hvilket gør den til et smukt supplement til haven. Arabis blepharophylla 'Fruhlingszauber' trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering. Denne plante kan bruges som jorddække i stenbede, bede eller langs stier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.