Arabis caucasica 'Pinkie'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Arabis caucasica 'Pinkie' is een laagblijvende, groenblijvende plant met een tapijt van lichtgroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met kleine, roze bloemen die een zoete geur verspreiden. 'Pinkie' is een uitstekende bodembedekker die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge grond, waardoor het een ideale keuze is voor rotstuinen en borders. Regelmatig snoeien na de bloei houdt de plant compact en zorgt voor een weelderige groei in het volgende seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar opnieuw blad krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om hem goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overleven in ons klimaat.

  Arabis caucasica 'Pinkie' is een gemakkelijke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verder is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor een optimale groei.

  Ongeveer 20 cm ruimte tussen elke plant is voldoende om ze goed te laten groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Over het algemeen houdt de plant van een plek in de volle zon.

  Ja, Arabis caucasica 'Pinkie' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in schaduwrijke omgevingen. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en goede afwatering.

  Tuinplanten zoals "Arabis caucasica 'Pinkie'" hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant Arabis caucasica 'Pinkie' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken. Het is een populaire keuze voor het stimuleren van biodiversiteit in de tuin.

  Arabis caucasica 'Pinkie' is een aantrekkelijke tuinplant die bijen en andere bestuivers aantrekt en kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en onderdak voor verschillende insecten en helpt zo het ecosysteem in balans te houden. Het is dus zeker een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, Arabis caucasica 'Pinkie' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Het is niet bekend of de plant eetbaar is. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om tuinplanten te eten, tenzij specifiek gekweekt voor consumptie. Raadpleeg een expert voordat u planten consumeert.

  Ja, met zijn dichte blad en bodembedekkende eigenschappen kan deze plant geluid dempen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. De plant is ideaal voor het creëren van een rustige en groene omgeving.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot vlak boven de bodem. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met het terugsnoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding aan de plant om de groei te stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot licht alkalische pH heeft. Vermijd natte, zware grond en te veel vocht om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Geschikt voor in borders, rotstuinen en langs paden.

  Tuinplanten zoals Arabis caucasica 'Pinkie' hebben vaak winterbescherming nodig, zoals een laag mulch of bladeren rond de planten om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook aan te raden om kwetsbare planten te beschermen tegen harde wind en vocht tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van elke plant te begrijpen om ervoor te zorgen dat ze de winter overleven.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond goed doorlatend is. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten zoals Arabis caucasica 'Pinkie' is het raadzaam om jaarlijks te bemesten in het voorjaar met een organische meststof. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot een slechte bloei en groei van de plant.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruid. Het geeft de bodem ook extra voedingsstoffen. Het is aan te raden om ongeveer 5-8 cm mulch aan te brengen rondom de plant.

  De Tuinplant "Arabis caucasica 'Pinkie'" gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot iets zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte, zoals bladluizen, en deze indien nodig te behandelen. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor zowel de plant als het milieu.

 • Omschrijving

  De Arabis caucasica 'Pinkie' is een laagblijvende, groenblijvende plant met een tapijt van lichtgroene bladeren. In het voorjaar bloeit de plant met kleine, roze bloemen die een zoete geur verspreiden. 'Pinkie' is een uitstekende bodembedekker die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge grond, waardoor het een ideale keuze is voor rotstuinen en borders. Regelmatig snoeien na de bloei houdt de plant compact en zorgt voor een weelderige groei in het volgende seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.