Arabis caucasica 'Plena'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis caucasica 'Plena' er en løvfældende bunddækkeplante, der tilhører korsblomstfamilien. Planten vokser lavt ved jorden og danner tætte puder af grønne blade. Om foråret blomstrer Arabis caucasica 'Plena' med klaser af hvide, fyldte blomster, der spreder en let duft. Denne plante trives i en solrig position og godt drænet jord. Arabis caucasica 'Plena' er vintergrøn og tåler godt frost.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, "Arabis caucasica 'Plena'" er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og forbliver i dvale indtil foråret. Det er en flerårig plante, der blomstrer med hvide blomster om foråret og sommeren.

  Planten er vinterhård op til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost. Det anbefales at mulche planten eller dække den til med blade eller halm.

  Arabis caucasica 'Plena' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Planten trives godt i fuld sol og kræver veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper med at danne en kompakt vækstform.

  Arabis caucasica 'Plena' har brug for i gennemsnit ca. 30 cm plads i bredden og 20 cm i højden. Det anbefales at plante planten med tilstrækkelig afstand til andre planter, så den kan vokse og blomstre godt. Tag hensyn til plantens vækstform og spredningsevne ved plantning.

  Ja, Arabis caucasica 'Plena' trives godt i skyggen. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der har brug for lidt sollys for at trives. Det er derfor et godt valg til skyggefulde steder i haven.

  Den haveplante har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke drivvåd. Generelt er det tilstrækkeligt at give vand én gang om ugen.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder masser af nektar. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier med dens blomster og er en vigtig nektarkilde. Derudover giver planten variation i haven og kan være et hjem for forskellige insekter.

  Planten blomstrer fra marts til maj, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Denne plante er egnet til fuld sol i haven.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster og blade. At indtage denne plante kan føre til maveproblemer eller forgiftning.

  Ja, Arabis caucasica 'Plena' er lyddæmpende på grund af den tætte beplantning og bladdække. Det kan absorbere lyd til en vis grad og skabe et mere fredeligt miljø. Dog er det ikke lige så effektivt som specielle lyddæmpende materialer.

 • Beskæring af planten bør bedst udføres efter blomstringen ved at klippe de visne blomsterstilke af. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede grene. Beskær ikke planten alt for hårdt, da dette kan gå ud over blomstringen det følgende år.

  Denne plante trives i fugtig jord, især i tørre perioder. Giv den regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Det er vigtigt at give planten vand om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let og luftig, så overskydende vand let kan drænes væk. Brug en pottemuld, der er egnet til haveplanter for at holde planten sund.

  Arabis caucasica 'Plena' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til neutral pH-værdi. Jordbunden bør også være rig på organisk materiale for at holde planten sund og blomstrende. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rådne rødder.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod frost ved for eksempel at lægge blade eller halm rundt om basen. Det anbefales også at beskytte planten mod kraftig vind og sørge for tilstrækkelig fugtighed i tørre perioder. Det er vigtigt at lade planten dræne ordentligt for at undgå rodætning.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny vækst. Ved slutningen af vækstsæsonen kan planten beskæres for at bevare formen og vitaliteten.

  Haveplanter har generelt tilstrækkelige næringsstoffer i jorden, så ekstra gødning er normalt ikke nødvendigt. Hvis planten ser svag ud eller vokser langsomt, kan det hjælpe at tilføje organisk gødning om foråret. Vær opmærksom på at bruge den rigtige gødning, der er egnet til haveplanter.

  Mulchen anbefales til denne plante, da det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Det kan anvendes med organisk materiale som kompost, blade eller træflis for optimal vækst og blomstring. Mulching af planten kan gøres året rundt, men især om foråret og efteråret er det gavnligt for plantens sundhed og udseende.

  Planten foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. For sure eller for basisk jord kan påvirke plantens vækst og sundhed.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på i havplanter er ved regelmæssigt at tjekke blade og stængler for eventuelle skadedyr. Derudover kan naturlige fjender som marihøner og svirrefluer hjælpe med at bekæmpe uønsket skadedyr. Brug af miljøvenlige bekæmpelsesmidler kan også være en mulighed for at reducere skadedyr.

 • Beskrivelse

  Arabis caucasica 'Plena' er en løvfældende bunddækkeplante, der tilhører korsblomstfamilien. Planten vokser lavt ved jorden og danner tætte puder af grønne blade. Om foråret blomstrer Arabis caucasica 'Plena' med klaser af hvide, fyldte blomster, der spreder en let duft. Denne plante trives i en solrig position og godt drænet jord. Arabis caucasica 'Plena' er vintergrøn og tåler godt frost.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.