Arabis caucasica 'Rosea'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis caucasica 'Rosea' is een laagblijvende, groenblijvende plant met kleine rozetvormige blaadjes en opgaande stengels. In het voorjaar produceert deze plant tienduizenden kleine, roze bloemen die een prachtig tapijt vormen. Het is een uitstekende bodembedekker die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Arabis caucasica 'Rosea' is winterhard en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en langs paden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Arabis caucasica 'Rosea' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant kan in de winter verkleuren of zelfs afvallen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Als de plant beschermd wordt, kan hij temperaturen tot -20 graden Celsius overleven.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende om de plant gezond te houden.

  Arabis caucasica 'Rosea' heeft behoefte aan een plek in de volle zon tot halfschaduw. De plant heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende vochtigheid.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Een teveel aan schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige of licht beschaduwde plek te planten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. Controleer altijd de grond voordat je water geeft en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant lokt vlinders en bijen door zijn nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, Arabis caucasica 'Rosea' is goed voor biodiversiteit omdat het verschillende insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving. Daarnaast draagt de plant bij aan een gevarieerd ecosysteem in de tuin en kan het dienen als schuilplaats voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit in de lente en vroege zomer, meestal van april tot juni. De bloeiperiode duurt meestal 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft graag een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen. De plant groeit het best in goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt vaak geteeld voor zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het wordt daarom niet aanbevolen om de plant te eten.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen doordat ze geluidsgolven absorberen en weerkaatsen. Het gebruik van een mix van verschillende soorten planten in de tuin kan helpen om geluid te dempen. Het effect kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals plantdichtheid en soort plant.

 • Tuinplanten zoals deze bloeiende bodembedekker kunnen na de bloei licht teruggesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig in het voorjaar om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant en niet rechtstreeks op de bladeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig maar niet te nat is. Voor een optimale groei is het aan te raden om regelmatig de potgrond te bemesten.

  Arabis caucasica 'Rosea' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet neutraal tot alkalisch zijn en bij voorkeur niet te zwaar en vochtig. Het is belangrijk dat de plant voldoende voedingsstoffen en water kan opnemen om goed te groeien.

  Arabis caucasica 'Rosea' gedijt het beste in een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond, bijvoorbeeld met een rotstuinmengsel. Vermijd natte of erg droge grond.

  In de winter is het aan te raden om de bodembedekker te beschermen met een laagje bladeren of mulch. Dit helpt de plant te beschermen tegen vorst en extreme temperaturen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Om de plant gezond te houden is het belangrijk regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei na de bloei om de vorm van de plant te behouden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoger kaliumgehalte voor een rijkere bloei. Voor een gezonde groei en bloei is het aan te raden om de plant te bemesten volgens de instructies op de verpakking van de meststof.

  Mulch is belangrijk voor Tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het reguleren van de temperatuur van de grond. Het kan worden aangebracht rond de plantenbasis in een laag van 5-10 cm dik. Geschikte mulchmaterialen zijn onder andere boomschors, houtsnippers, stro, compost en bladeren.

  Arabis caucasica 'Rosea' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht alkalische pH-waarde. Een bodem met een pH tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. De plant zal minder goed groeien en bloeien in een zure bodem.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig inspecteren en verwijderen van aangetaste bladeren helpen. Tot slot kunnen ook specifieke biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij ernstige plagen.

 • Omschrijving

  Arabis caucasica 'Rosea' is een laagblijvende, groenblijvende plant met kleine rozetvormige blaadjes en opgaande stengels. In het voorjaar produceert deze plant tienduizenden kleine, roze bloemen die een prachtig tapijt vormen. Het is een uitstekende bodembedekker die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Arabis caucasica 'Rosea' is winterhard en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en langs paden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.