Arabis caucasica 'Rosea Compacta'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis caucasica 'Rosea Compacta' is een compacte en laagblijvende plant met een opgaande groeiwijze. De plant heeft lichtroze bloemen die in trossen bloeien in de lente en vroege zomer. De bladeren zijn groen en lancetvormig van vorm. Deze plant is ideaal voor in rotstuinen, randen van borders en als bodembedekker. Arabis caucasica 'Rosea Compacta' gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad kan in de winter verdorren en de plant kan zijn blad verliezen. Het is dus geen wintergroene plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude periodes. Zorg voor voldoende isolatie in de grond en vermijd te veel vocht.

  De plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuingrond en lichte tot matige blootstelling aan de zon. Regelmatig snoeien na de bloei houdt de plant compact en gezond.

  "De plant heeft een gemiddelde tot grote ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om competitie te voorkomen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan in de tuin."

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant kan minder goed groeien en bloeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen water nodig wanneer de grond droog aanvoelt. Het is aanbevolen om ze 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de planten zelf. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend dankzij de helder roze bloemen die nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten. Het trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen.

  Ja, "Arabis caucasica 'Rosea Compacta'" is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Bovendien zorgt het voor variatie in tuinen en draagt het bij aan een gezonde en gevarieerde plantengemeenschap.|; Het is belangrijk voor biodiversiteit om verschillende soorten planten aan te trekken, zoals "Arabis caucasica 'Rosea Compacta'", die insecten aantrekt en bijdraagt aan de ecologische balans in de tuin.|; Door planten als "Arabis caucasica 'Rosea Compacta'" in de tuin te hebben, draag je bij aan het behoud van biodiversiteit door bestuivers aan te trekken en een gevarieerd ecosysteem te creëren.

  De plant bloeit in de maanden maart, april en mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed vochtig blijft. De plant kan ook goed tegen drogere omstandigheden.

  Nee, de plant Arabis caucasica 'Rosea Compacta' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Eetbare planten hebben meestal een andere specifieke naam.

  Ja, de plant is geluidsdempend door zijn dichte groei en bladeren. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • Deze plant vereist weinig snoeiwerk, maar kan na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Dode of beschadigde takken kunnen op elk moment worden verwijderd. Het is raadzaam om te snoeien in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond te drassig wordt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, droge tot vochtige grond. Deze grond mag neutraal tot licht alkalisch zijn. Zorg voor een plek met voldoende zonlicht.

  Deze plant staat graag in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek uit de harde wind.

  Om vorstschade te voorkomen, is het aan te raden om de plant in de winter te beschermen met een laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind door deze bijvoorbeeld achter een afscherming te plaatsen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en jaarlijks bemesten is voldoende voor een gezonde groei. Snoei na de bloei om de plant compact te houden.

  Deze tuinplant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting met organische meststoffen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar en in de zomer te bemesten voor een optimaal resultaat. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant en moet daarom vermeden worden.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is, ongeveer 5 cm is voldoende. Pas op dat de mulch niet tegen de stelen van de plant aan ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De Tuinplanten. Zorg voor regelmatig inspectie op ongedierte zoals bladluizen, trips of slakken. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen of lokvallen om het ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Arabis caucasica 'Rosea Compacta' is een compacte en laagblijvende plant met een opgaande groeiwijze. De plant heeft lichtroze bloemen die in trossen bloeien in de lente en vroege zomer. De bladeren zijn groen en lancetvormig van vorm. Deze plant is ideaal voor in rotstuinen, randen van borders en als bodembedekker. Arabis caucasica 'Rosea Compacta' gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.