Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' is een laagblijvende en groenblijvende plant met opvallend goudgeel blad. De plant heeft kleine witte bloemen die bloeien in het voorjaar. Het blad behoudt zijn gouden kleur gedurende het hele groeiseizoen. 'Old Gold' is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. De bladeren behouden hun groene kleur gedurende het hele jaar. Het is een ideale tuinplant om het hele jaar door kleur te geven aan de tuin.

  De plant "Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold'" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus bestand tegen milde tot gemiddelde vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder -15 graden Celsius.

  Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist minimale zorg en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen verspreiden en groeien. Zorg voor ongeveer 30 cm ruimte tussen elke plant om optimale groeiomstandigheden te garanderen. Houd er rekening mee dat de plant in de breedte kan groeien en ruimte nodig heeft om zich uit te breiden.

  De Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Een teveel aan schaduw kan de groei van de plant negatief beïnvloeden, dus het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Controleer de grond regelmatig en geef indien nodig water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die het ecosysteem willen ondersteunen door bestuivende insecten aan te trekken.

  Ja, Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en insecten in de tuin. Het zorgt zo voor een gevarieerd ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode kan ongeveer 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant kan ook goed groeien in goed doorlatende grond.

  Deze plant is niet eetbaar voor mensen. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar zijn gekweekt.

  Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' is niet bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat voornamelijk bekend om zijn decoratieve bladeren en mooie bloemen. Het is daarom beter om te kiezen voor andere planten specifiek ontworpen voor geluidsdemping in de tuin.

 • Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' kan het beste gesnoeid worden na de bloei in het voorjaar om de vorm en de grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei lichtjes om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaren om schade te voorkomen en zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels te lang droog staan.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is, anders kan de plant gaan rotten. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde van de bodem.

  De plant houdt van een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Geschikt voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Het is aan te raden om bij strenge vorst de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Hierdoor wordt de plant beschermd tegen de kou. Het insnoeien van de plant in het najaar kan ook helpen om vorstschade te voorkomen.

  De plant vereist een zonnige locatie en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' hebben af en toe bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

  Mulchen is aan te raden voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 tot 10 cm rondom de plant, maar houd de stam vrij van mulch.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de pH 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, zodat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het aanpassen van de pH-waarde indien nodig.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, rupsen en slakken. Maak gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes. Verwijder aangetaste delen van de plant om verdere verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Arabis ferdinandi-coburgii 'Old Gold' is een laagblijvende en groenblijvende plant met opvallend goudgeel blad. De plant heeft kleine witte bloemen die bloeien in het voorjaar. Het blad behoudt zijn gouden kleur gedurende het hele groeiseizoen. 'Old Gold' is goed winterhard en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.