Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata'

Arabis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' is een vaste plant met groen-witte bladeren die een opvallend contrast bieden in de tuin. De plant heeft kleine witte bloemen in het voorjaar die bijen en vlinders aantrekken. Het is een bodembedekker die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor rotstuinen, borders en als randbeplanting langs paden. Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren gedurende de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Hij heeft niet veel speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke en duurzame tuinplant.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en uit te breiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze elkaar niet verstikken. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen en gedijt goed zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is en de plant zal gezond en gelukkig groeien.

  De Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het kan dus een mooie toevoeging zijn aan een tuin om deze insecten aan te trekken.

  Tuinplanten zoals de Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' kunnen een aanvulling zijn op de biodiversiteit in de tuin doordat ze verschillende insecten aantrekken. Ze zorgen voor een gevarieerde leefomgeving en bieden voedsel en schuilplaatsen voor diverse diersoorten. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te combineren en te zorgen voor een gezonde, natuurlijke tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan tot 6 weken duren.

  Deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is wel belangrijk om de plant voldoende water te geven en eventueel te beschermen tegen felle middagzon. Het is aan te raden om de plant in de ochtendzon te plaatsen voor optimale groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt geteeld vanwege zijn bladkleur en bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' heeft een beperkte geluidsdempende eigenschap door het absorberen van geluidsgolven met zijn bladeren. Echter is het effect van deze plant op geluidsdemping minimaal in vergelijking met andere geluidsdempende planten zoals bamboe of coniferen. Het is daarom niet de meest geschikte plant voor geluidsdemping.

 • De plant kan het beste worden gesnoeid in het voorjaar na de bloei, om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel de plant lichtjes terug om deze compact te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een neutrale tot lichtzure pH. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft maar niet te nat. Voeg regelmatig voeding toe om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig is. De bodemkwaliteit kan verbeterd worden door compost toe te voegen.

  Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze plant is geschikt voor borders, rotstuinen en perken. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, maar jonge planten kunnen baat hebben bij een laagje mulch of bladeren rond de basis om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint en vermijd te veel vocht rond de wortels om scheuren te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant te snoeien in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in zowel volle zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar zal de groei en bloei bevorderen. Snoei dode of uitgebloeide stengels terug om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten kunnen in het voorjaar worden bemest met een organische meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervoor een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de planten te voorkomen.

  Je kunt Mulch gebruiken rondom de plant om onkruidgroei te verminderen en de grond vochtig te houden. Het is belangrijk om de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant te leggen om rotting te voorkomen. Mulch kan organisch materiaal zijn zoals boomschors, compost of stro.

  Tuinplanten zoals Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' geven de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een goede drainage is ook belangrijk voor deze planten om wortelrot te voorkomen. Houd de bodem vochtig, maar vermijd dat deze constant nat is.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je bijvoorbeeld neemolie of pyrethrinen gebruiken. Het regelmatig controleren van de bladeren op aanwezigheid van luizen, spintmijten en witte vlieg kan ook helpen. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij een eventuele plaag om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' is een vaste plant met groen-witte bladeren die een opvallend contrast bieden in de tuin. De plant heeft kleine witte bloemen in het voorjaar die bijen en vlinders aantrekken. Het is een bodembedekker die goed gedijt in zon tot halfschaduw en goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor rotstuinen, borders en als randbeplanting langs paden. Arabis ferdinandi-coburgii 'Variegata' is winterhard en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.