Armeria maritima 'Alba'

Armeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Armeria maritima 'Alba' er en kompakt og stedsegrøn flerårig plante med græsagtige blade og hvide kugleformede blomster. Blomsterne vises om foråret og sommeren og danner en smuk kontrast med det mørkegrønne løv. Denne plante bliver cirka 15 cm høj og er velegnet til stenbede, grænser og i potter på terrassen. Armeria maritima 'Alba' trives i en solrig position og godt drænet jord. Denne plante tiltrækker bier og sommerfugle og kræver relativt lidt vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er en staude, der primært plantes i haven på grund af dens dekorative blade og blomster. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold.

  "Armeria maritima 'Alba' er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren ved at lægge muld eller halm omkring den. Sørg også for, at jorden er veldrænet for at undgå frostskader."

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og næring og trives godt i sollys. Regelmæssig beskæring kan hjælpe planten med at forblive sund.

  Denne plante kræver tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse, med en minimumafstand på cirka 20-30 cm mellem hver plante. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og blomstre. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads til optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. I skyggen kan væksten være begrænset, og planten kan producere færre blomster. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som Armeria maritima 'Alba' har normalt brug for vand kun 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden får lov til at tørre godt ud mellem vanding for at undgå rodrot. Hold godt øje med planten i tørre perioder og juster vandingen om nødvendigt.

  Ja, Armeria maritima 'Alba' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Denne plante er et godt valg, hvis du ønsker at skabe en have, der tiltrækker disse bestøvere. Det hjælper med at fremme biodiversitet i haven.

  Ja, Armeria maritima 'Alba' bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover giver blomsterne føde til forskellige insektarter. Det at tilføje denne plante til haven kan øge biodiversiteten.

  Planten blomstrer normalt i maj og juni månederne, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Denne plante tåler godt fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst. Så det er ikke noget problem, hvis planten står i direkte sollys.

  Ja, planten er ikke spiselige for mennesker. Det er primært en dekorativ plante til haven. Det er sikrere ikke at konsumere planten.

  Ja, planten er delvist lyddæmpende på grund af bladene og blomsterne, der kan absorbere lydbølger. Dog vil graden af lyddæmpning ikke være så stor som hos planter med tykkere blade eller stængler. Generelt vil planten have en begrænset effekt på at dæmpe lyd.

 • Armeria maritima 'Alba' kan let beskæres efter blomstring for at bevare formen og blomsterkraften. Fjern døde blomsterstilke og visne blomster for at holde planten sund. Beskær ikke for dybt i planten for at undgå beskadigelse.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for at holde jorden fugtig og undgå vandpytter. Det er bedst at vande om morgenen eller aftenen for at undgå fordampning.

  Blomsterjord med god dræning er ideel til denne plante. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig. Gød planten regelmæssigt for en sund vækst.

  Planten trives bedst i godt drænet, sandet jord. Jordbunden skal have en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodrod.

  Armeria maritima 'Alba' trives bedst på et solrigt sted i godt drænet jord. Denne plante trives i stenbede, grænseplanter og langs stier. Undgå for våd jord for at forhindre rodrot.

  Haveplanter som Armeria maritima 'Alba' har ofte brug for ekstra beskyttelse mod kulde og frost om vinteren. Du kan for eksempel dække planten med et lag halm eller blade, eller bruge et specielt vintercover. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå frysning.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Døde blomster kan fjernes for at fremme blomstringen. Regelmæssig gødning om foråret hjælper med at holde planten sund.

  Haveplanter har generelt brug for tilstrækkeligt med organiske gødninger som kompost eller gødning for at opnå en god vækst og blomstring. Det er vigtigt at tilpasse gødningen til den specifikke plants behov, f.eks. ved at være opmærksom på de næringsstoffer, der er nødvendige for en sund vækst. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så det anbefales ikke at give planterne for mange gødninger.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at holde på fugtigheden og forhindre ukrudtsvækst. Mulden kan bestå af f.eks. barkflis, halm eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke kommer i kontakt med stængler eller blade på planten.

  En neutral til let sur jord foretrækkes for Armeria maritima 'Alba'. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne haveplante. Sørg for, at jorden er veldrænet.

  Du kan bekæmpe snegle ved at placere kobberbånd rundt om planten. Du kan også bruge sneglelokkekasser eller vælge at strø skarpt sand omkring planten, hvor snegle ikke bryder sig om at krybe igennem. Hvis planten lider af bladlus, kan du bekæmpe dem med en opløsning af vand og sæbe eller ved at tiltrække naturlige fjender som mariehøns.

 • Beskrivelse

  Armeria maritima 'Alba' er en kompakt og stedsegrøn flerårig plante med græsagtige blade og hvide kugleformede blomster. Blomsterne vises om foråret og sommeren og danner en smuk kontrast med det mørkegrønne løv. Denne plante bliver cirka 15 cm høj og er velegnet til stenbede, grænser og i potter på terrassen. Armeria maritima 'Alba' trives i en solrig position og godt drænet jord. Denne plante tiltrækker bier og sommerfugle og kræver relativt lidt vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.