Armeria maritima 'Splendens Perfecta'

Armeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' is een compacte en laagblijvende vaste plant die oorspronkelijk uit de kustgebieden komt. Hij heeft smalle, grasachtige bladeren en bloeit in de lente en zomer met prachtige bolvormige bloemen in verschillende tinten roze. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is ideaal voor in rotstuinen, langs paden of in borders. Hij gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond en kan ook in potten en bakken worden gekweekt. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant gezond en compact te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, vooral tijdens de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of mulch.

  Ja, de Armeria maritima 'Splendens Perfecta' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig water en voeding nodig, en kan goed tegen zonlicht. Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat.

  De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' groeit het beste in de volle zon en gedijt minder goed in de schaduw. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te planten voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en een minder compacte groei vertonen.

  Armeria maritima houdt van licht vochtige grond, maar laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Over het algemeen heeft de plant één keer per week water nodig. Pas op met te veel water geven, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die veel verschillende soorten bestuivers wil aantrekken. De bloemen van deze plant zijn populair bij vlinders en bijen vanwege hun kleur en geur.

  Ja, de Armeria maritima 'Splendens Perfecta' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting voor kleine dieren en insecten. Het is dus een goede toevoeging voor een diverse tuin.

  Deze tuinplant bloeit van mei tot en met juli en de bloeiperiode kan tot wel vier weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het consumeren van deze plant kan tot maagklachten leiden.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant beperkte geluidsdempende eigenschappen. Het bladerdak kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen, maar het effect is meestal minimaal. Voor meer effectieve geluidsdemping worden vaak dikkere planten of bomen aanbevolen.

 • Deze plant kan het best na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemstengels en eventueel dode of zieke bladeren. Snoei niet te diep om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef liever af en toe een royale hoeveelheid water dan regelmatig kleine hoeveelheden.

  De Tuinplanten worden het beste geplant in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en kalkrijke bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is en dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze tuinplant houdt van een droge en rotsachtige omgeving, bijvoorbeeld in een rotstuin of langs een pad. Bescherm de plant tegen te veel vocht en zorg voor voldoende luchtcirculatie.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant ook tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten en regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten om de voedingsstoffen aan te vullen. Overbemesting kan schade aanrichten, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant een laagje mulch aan te brengen rondom de basis. Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg er wel voor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt te liggen om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en te zorgen voor de juiste omstandigheden voor deze tuinplant.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten. Denk aan het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om op tijd in te grijpen om verdere schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Armeria maritima 'Splendens Perfecta' is een compacte en laagblijvende vaste plant die oorspronkelijk uit de kustgebieden komt. Hij heeft smalle, grasachtige bladeren en bloeit in de lente en zomer met prachtige bolvormige bloemen in verschillende tinten roze. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is ideaal voor in rotstuinen, langs paden of in borders. Hij gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond en kan ook in potten en bakken worden gekweekt. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant gezond en compact te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.