Armeria pseudarmeria

Armeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Armeria pseudarmeria, ook wel bekend als de Nep-Armeria, is een vaste plant die behoort tot de anjerfamilie. De plant vormt compacte rozetten van smalle bladeren en bloeit in het voorjaar en de zomer met kleine bolvormige bloemen in verschillende tinten roze, wit of paars. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige tot licht beschaduwde plekken en goed gedraineerde grond. Armeria pseudarmeria wordt vaak gebruikt als bodembedekker in rotstuinen, borders of langs paden en trekt vlinders en bijen aan. De plant kan ook in potten en containers worden gekweekt en vereist weinig onderhoud om te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Armeria pseudarmeria is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze plant behoort tot de groep van groenblijvende tuinplanten.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en bemesting nodig en kan goed groeien in verschillende bodemsoorten. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de gezondheid van de plant.

  Armeria pseudarmeria heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en ruimte heeft om te groeien en bloeien. Houd ook rekening met de omringende beplanting om te voorkomen dat het te vol wordt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook enigszins gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag te geven.

  De Armeria pseudarmeria heeft weinig water nodig en is goed bestand tegen droogte. Het is voldoende om de plant eens per week matig water te geven. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze om deze plant in je tuin te zetten als je deze insecten wilt lokken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten en vogels aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast draagt het bij aan het ecosysteem door de diversiteit aan planten in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei, juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed waterdoorlatend is.

  Nee, de plant Armeria pseudarmeria is niet eetbaar. Het is beter om geen delen van deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om deze plant niet voor consumptie te gebruiken.

  Ja, de plant heeft een laag groeiend gewas dat geluid kan absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen, vooral wanneer geplant in grotere groepen. Het is echter niet zo effectief als andere geluidsdempende planten zoals bamboe of coniferen.

 • De plant moet na de bloei regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm compact te houden. Verwijder de uitgebloeide bloemstelen en eventueel dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar ook eventuele dorre delen weg om de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  : Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik indien nodig speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Een beschutte plek tegen harde wind is aan te raden.

  Voor de winterperiode is het belangrijk om de Tuinplanten te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met stro of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de volle zon of lichte schaduw. Regelmatig water geven en af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen is voldoende voor een gezonde groei. Dode bloemen regelmatig verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig en doet het goed op arme grond. Het is voldoende om eens per jaar organische mest te geven in het voorjaar. Let op dat de plant niet teveel stikstof binnenkrijgt, dit kan de groei belemmeren.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voedt de bodem met voedingsstoffen terwijl het afbreekt. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een zuurgraad tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of compost.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Armeria pseudarmeria kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen bladluizen en spint worden bestreden met een milieuvriendelijke zeepoplossing. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren helpt ook bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Armeria pseudarmeria, ook wel bekend als de Nep-Armeria, is een vaste plant die behoort tot de anjerfamilie. De plant vormt compacte rozetten van smalle bladeren en bloeit in het voorjaar en de zomer met kleine bolvormige bloemen in verschillende tinten roze, wit of paars. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige tot licht beschaduwde plekken en goed gedraineerde grond. Armeria pseudarmeria wordt vaak gebruikt als bodembedekker in rotstuinen, borders of langs paden en trekt vlinders en bijen aan. De plant kan ook in potten en containers worden gekweekt en vereist weinig onderhoud om te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.