Artemisia lactiflora

Artemisia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Artemisia lactiflora, ook wel melkwormkruid genoemd, is een statige vaste plant met een opgaande groeiwijze en zilverachtige bladeren. In de zomer bloeit de plant met kleine, witte bloemen die een zoete vanillegeur verspreiden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Artemisia lactiflora wordt vaak gebruikt in borderbeplanting en is een prachtige aanvulling op een cottage- of prairietuin. Ook heeft de plant medicinale eigenschappen en wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Artemisia lactiflora is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel verzorging nodig en gedijt goed in vochtige grond en volle zon. Snoei de plant terug in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Artemisia lactiflora heeft ongeveer 60 tot 90 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten.

  Artemisia lactiflora groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook tolereren en matige schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt voor een goede groei en bloei. In de schaduw zal de plant mogelijk minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals Artemisia lactiflora hebben over het algemeen wekelijks water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, Artemisia lactiflora is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen en kan dienen als voedselbron voor verschillende insecten. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en bevordert het de diversiteit aan dieren in de omgeving.

  De plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het wordt aangeraden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt omwille van zijn bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  ) Ja, de bladeren van deze plant hebben geluidsdempende eigenschappen. De plant kan dus helpen om het geluid in je tuin te verminderen.

 • De plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 centimeter boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en bevordert de bloei.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Artemisia lactiflora gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een potgrond speciaal voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en houdt van een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen zal de plant helpen gedijen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind, vooral in de winter. Het is een mooie toevoeging aan borders, bloementuinen en cottage tuinen.

  Om de plant te beschermen tegen winterkou, is het aan te raden om een laag mulch rond de voet van de plant aan te brengen. Bedek de plant met een dikke laag stro of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst intreedt.

  De plant moet regelmatig worden teruggesnoeid om een bossige vorm te behouden. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef in droge periodes voldoende water.

  Voor het bemesten van deze plant is het aan te raden om een algemene meststof voor tuinplanten te gebruiken in het voorjaar. Gebruik een meststof met een evenwichtige NPK-verhouding om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en kan de bloei verminderen.

  Mulch helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Artemisia lactiflora gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan helpen bij het behouden van een gezonde plant.

  . Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het regelmatig controleren op bladluizen, trips en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden om de populatie van schadelijke insecten onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Artemisia lactiflora, ook wel melkwormkruid genoemd, is een statige vaste plant met een opgaande groeiwijze en zilverachtige bladeren. In de zomer bloeit de plant met kleine, witte bloemen die een zoete vanillegeur verspreiden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Artemisia lactiflora wordt vaak gebruikt in borderbeplanting en is een prachtige aanvulling op een cottage- of prairietuin. Ook heeft de plant medicinale eigenschappen en wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.