Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis'

Artemisia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis', også kendt som hvid salvie, er en elegant og kompakt staude. Bladene er sølvgrå og meget aromatiske. Denne plante blomstrer om sommeren med små, ubemærkede blomster, som er attraktive for sommerfugle og bier. Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Det er et smukt tilføjelse til bede, stenbede eller som kantbeplantning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' er ikke stedsegrøn, men taber sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der vender tilbage om foråret.

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' er vinterhårdfør til cirka -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor godt overleve vores klima om vinteren. Det er vigtigt at beskytte planten mod kraftig frost.

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt pleje. Så længe planten står et solrigt sted med godt drænet jord, vil den trives. Det anbefales at beskære regelmæssigt om foråret for at holde planten kompakt.

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' har brug for omkring 30 til 60 centimeter i diameter. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Det anbefales at plante planterne ca. 30 til 45 centimeter fra hinanden.

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' trives bedst i fuld sol, men kan også trives i let skygge. Det er dog vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at fremme vækst og blomstring. I skyggen kan plantens vækst og blomstring blive reduceret.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Om sommeren kan det være nødvendigt at give vand oftere på grund af de varmere temperaturer.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med sin duft og blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvende insekter.

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten tiltrækker en mangfoldighed af insekter og fugle, der kommer til blomsterne og frøene. Det skaber en sund og livlig atmosfære for forskellige dyrearter.

  Planten blomstrer i juli og august, og blomstringen varer cirka 4 til 6 uger. Blomsterne på denne plante er små og ubemærkede.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Sørg dog for tilstrækkeligt fugtig jord, især på varme sommerdage. Denne plante kan godt bruges i bede og som bunddække.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges primært som dekorativ haveplante på grund af de sølvgrå blade. At indtage planten kan føre til maveproblemer eller andre sundhedsproblemer. Det er derfor vigtigt ikke at bruge planten i retter eller som en fødekilde.

  Ja, Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' har potentiale til at dæmpe lyd på grund af de tætte blade og stængler, der absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere støjniveauet i det miljø, hvor det er plantet.

 • Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' kan beskæres tilbage hvert forår til cirka 10 cm over jorden for at fremme buskagtigheden. Fjern døde eller beskadigede grene ved behov, og klip visne blomster af for at fremme væksten. Beskæring kan hjælpe planten med at forblive sund og kompakt.

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men sørg for, at planten ikke står i vandmættede forhold. Det anbefales at give planten vand om morgenen, så bladene kan tørre inden aftenen falder på.

  Planten har brug for en veldrænet pottemuld for at trives. Sørg for, at pottemulden er let og luftig for optimal vækst. Giv regelmæssigt vand og gød planten lejlighedsvis for at opnå de bedste resultater.

  Denne plante trives godt på veldrænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og kan dræne godt. Undgå for tung eller for sur jord for optimal vækst og blomstring.

  Planten foretrækker en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt at beskytte planten mod for meget fugt, især om vinteren. Det kan trives godt i bede, stenbede og potter.

  Denne plante kræver vinterbeskyttelse i kolde klimaer, såsom mulching omkring basen og beskyttelse med et lag halm eller gran grene. Dette hjælper med at beskytte planten mod frostskader og fremmer en sund vækst i den næste vækstsæson. Sørg for at plante bliver godt vandet før frost begynder for at forhindre udtørring.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Beskær planten regelmæssigt for at holde formen og størrelsen under kontrol. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Denne plante kræver ikke specifik gødning og trives godt i dårlig jord. Det anbefales at tilføje organiske gødninger årligt om foråret. Overgødning kan føre til mindre kompakt vækst og en mindre intens duft.

  Det anbefales at mulche planten om foråret for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis til dette formål. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt for at undgå kvælning.

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' trives bedst i veldrænet jord med en neutral til let basisk pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere med kalk eller kompost. For sur jord kan påvirke plantens vækst og sundhed negativt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du bruge insekticider, der er sikre for prydplanter. Du kan også regelmæssigt kontrollere planten for skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. En god hygiejne og vedligeholdelse af planten kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis', også kendt som hvid salvie, er en elegant og kompakt staude. Bladene er sølvgrå og meget aromatiske. Denne plante blomstrer om sommeren med små, ubemærkede blomster, som er attraktive for sommerfugle og bier. Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Det er et smukt tilføjelse til bede, stenbede eller som kantbeplantning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.