Artemisia schmidtiana 'Nana'

Artemisia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Artemisia schmidtiana 'Nana' is een laagblijvende en compacte vaste plant die bekend staat om zijn zilvergrijze bladeren en zachte textuur. De bladeren zijn fijn verdeeld en geven de plant een luchtige uitstraling. In de zomer produceert deze plant kleine geelgroene bloemen die vlinders aantrekken. 'Nana' gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon tot lichte schaduw. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Artemisia schmidtiana 'Nana' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een ideale plant voor tuinen en borders, omdat het het hele jaar door structuur en kleur biedt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren aan te brengen. In de winterperiode is het belangrijk om de grond rondom de plant goed te laten opdrogen om vorstschade te voorkomen.

  Ja, Artemisia schmidtiana 'Nana' is een makkelijke plant in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in volle zon. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden.

  De plant heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd rekening met de uiteindelijke omvang van de plant bij het planten.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft weinig water nodig en kan overleven met sporadisch water geven. Geef pas water als de grond droog aanvoelt. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het is daarom een mooie toevoeging aan je tuin om deze insecten aan te trekken.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' trekken bijen en vlinders aan met hun bloemen. Ze hebben een belangrijke rol in het ecosysteem door voedsel en schuilplaatsen te bieden aan verschillende insecten. Ze helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juli tot augustus en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Artemisia schmidtiana 'Nana' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn zilverachtige bladeren en compacte groeiwijze. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' heeft een lage groei en zachte bladeren, maar staat niet bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral geliefd om zijn decoratieve uitstraling en zilvergrijze blad. Het kan wel helpen om geluid te absorberen, maar is niet specifiek ontwikkeld voor geluidsdemping.

 • Je kunt de plant terugsnoeien na de bloei om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar. Je kunt ook de plant lichtjes terugsnoeien in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef deze plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond goed kan drogen tussen gietbeurten. Vermijd dat de wortels constant nat zijn, dit kan leiden tot wortelrot. Deze plant houdt van een goed doorlatende grond.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en goed belucht is voor optimale groei en gezondheid van de plant. Overmatig vocht kan leiden tot wortelrot, dus water geven met mate is belangrijk.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' gedijt het beste in goed doorlatende en droge grond. Het is belangrijk dat de bodem geen stilstaand water bevat om wortelrot te voorkomen. Daarnaast kan de plant goed groeien in verschillende bodemtypen, zoals zandige en lemige grond.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om zijn grijze bladeren te behouden. Vermijd te natte grond, omdat dit de wortels kan beschadigen.

  Het is aangeraden om de plant te beschermen tegen vorst tijdens de wintermaanden. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met bladeren, stro of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter om rotting te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' heeft weinig bemesting nodig en kan goed gedijen op arme grond. Gebruik een lichte bemesting in het voorjaar om de groei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot een minder compacte groei en minder bloei.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze plant vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro en breng een laag aan van ongeveer 5-10 centimeter. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  . Tuinplanten zoals Artemisia schmidtiana 'Nana' gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Artemisia schmidtiana 'Nana' is gevoelig voor luizen en slakken. Om deze ongedierte te bestrijden, kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het plaatsen van schelpen of koperen ringen rond de plant. Regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Artemisia schmidtiana 'Nana' is een laagblijvende en compacte vaste plant die bekend staat om zijn zilvergrijze bladeren en zachte textuur. De bladeren zijn fijn verdeeld en geven de plant een luchtige uitstraling. In de zomer produceert deze plant kleine geelgroene bloemen die vlinders aantrekken. 'Nana' gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon tot lichte schaduw. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.