Arum italicum

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Arum italicum, ook wel bekend als Italiaanse aronskelk, is een prachtige vaste plant met hartvormige bladeren en opvallende bloemen. De bladeren zijn groen met witte strepen en verschijnen in de lente en blijven tot de herfst aan de plant zitten. In de herfst verschijnen er rode bessen die aantrekkelijk zijn voor vogels. De plant gedijt goed in de schaduwrijke en vochtige omgevingen, waardoor het een populaire keuze is voor schaduwrijke tuinen. Arum italicum kan zich gemakkelijk vermeerderen en kan een mooie bodembedekker vormen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant behoudt zijn blad gedurende het hele jaar en is dus groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan dus overleven in koude winterse omstandigheden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Het enige waar je op moet letten is dat de grond niet te nat wordt.

  Arum italicum heeft ongeveer een ruimte nodig van 30-40 cm om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt.

  Ja, Arum italicum groeit goed in de schaduw. Deze plant houdt van wat koelere en vochtige omstandigheden, dus een schaduwrijke plek is ideaal voor zijn groei. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft normaal gesproken één keer per week water nodig, op voorwaarde dat de grond niet te vochtig blijft tussen de gietbeurten. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft vanwege de warmere temperaturen. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren en de plant alleen water te geven wanneer dat nodig is.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders te helpen bestuiven.

  Ja, de plant is een belangrijke voedselbron voor insecten en andere kleine dieren. Het zorgt voor beschutting en biedt nestelplekken voor vogels. Door zijn aanwezigheid verhoogt het de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal van april tot mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Deze plant kan goed in de volle zon staan en heeft geen problemen met direct zonlicht. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mens en dier en kunnen vergiftiging veroorzaken bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om de plant of zijn delen te eten.

  Ja, de plant heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor geluiden dempen in de omgeving. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en kalme sfeer in de tuin.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar. Pas op voor het sap van de plant, dit kan irritatie veroorzaken bij aanraking met de huid.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  Arum italicum groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond. Een vruchtbare bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor de plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen, dus een beschutte standplaats is ideaal. Zorg voor voldoende vochtigheid, vooral tijdens droge periodes.

  Het is raadzaam om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd blijft en vermijd overtollig vocht tijdens de wintermaanden. Bij extreme vorst kan het ook helpen om de plant af te dekken met een doek of fleece.

  Zorg voor een vochtige bodem en geef de plant regelmatig water, vooral in droge perioden. Verwijder oude bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Plant de Arum italicum in de halfschaduw tot schaduw.

  Arum italicum heeft weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een organische meststof en herhaal dit één keer per jaar. Te veel mest kan leiden tot overmatige groei en verlies van de winterhardheid.

  Mulch is een goede optie voor de Tuinplanten om te helpen vocht vast te houden in de grond, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rond de planten in een laag van ongeveer 5-10 cm dik. Geschikte mulchmaterialen zijn onder andere stro, compost, boomschors of houtschilfers.

  De plant gedijt goed in vochtige grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad in de bodem.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Het regelmatig inspecteren van de bladeren en stelen op symptomen van plagen kan helpen om snel in te grijpen. Ook kunt u neemolie of een milieuvriendelijke zeepoplossing gebruiken om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Arum italicum, ook wel bekend als Italiaanse aronskelk, is een prachtige vaste plant met hartvormige bladeren en opvallende bloemen. De bladeren zijn groen met witte strepen en verschijnen in de lente en blijven tot de herfst aan de plant zitten. In de herfst verschijnen er rode bessen die aantrekkelijk zijn voor vogels. De plant gedijt goed in de schaduwrijke en vochtige omgevingen, waardoor het een populaire keuze is voor schaduwrijke tuinen. Arum italicum kan zich gemakkelijk vermeerderen en kan een mooie bodembedekker vormen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.