Aruncus dioicus 'Kneiffii'

Aruncus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aruncus dioicus 'Kneiffii' is een vaste plant met fijn geveerde bladeren en pluimen met witte bloemen die in de zomer bloeien. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en heeft een compacte groeiwijze. Het is een bladverliezende plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. 'Kneiffii' is een prachtige toevoeging aan een border of als solitaire plant in een tuin. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Aruncus dioicus 'Kneiffii' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de herfst zijn bladeren verliest. Deze plant heeft een rustperiode in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius en kan dus goed tegen matige vorst. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch of bladeren. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en groeien.

  Aruncus dioicus 'Kneiffii' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond en plaats de plant op een plek met halfschaduw tot schaduw. Snoei indien nodig in het najaar om de vorm te behouden.

  Aruncus dioicus 'Kneiffii' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is een compact groeiende plant die niet veel ruimte in beslag neemt. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden. Het gedijt goed in vochtige en vruchtbare grond. Ook kan de plant worden geplant langs waterpartijen of in vochtige borders.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant Aruncus dioicus 'Kneiffii' is vlinder- en bijenlokkend. Het is een aantrekkelijke plant voor deze insecten vanwege de grote pluimen met kleine bloemen. Het zal zeker bijen en vlinders naar uw tuin lokken.

  Ja, Aruncus dioicus 'Kneiffii' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en vogels kunnen zich voeden met de zaden. Daarnaast biedt de plant ook schuilplekken voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot juli en de bloei kan enkele weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes. Ook is het raadzaam om de grond goed vochtig te houden.

  Nee, de plant Aruncus dioicus 'Kneiffii' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het kan mogelijk schadelijke effecten hebben op de gezondheid.

  Deze plant heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is vooral bekend om zijn sierlijke bloemen en bladeren in de tuin. Het kan helpen om een groene omgeving te creëren die rustgevend kan zijn.

 • Knip in het voorjaar de dode stelen tot aan de basis weg. Verwijder daarnaast regelmatig oude en beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig de plant na de bloei om de vorm compact te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Tuinplanten: Aruncus dioicus 'Kneiffii' heeft een goed doorlatende potgrond nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor vaste planten voor optimale groei en bloei.

  De Aruncus dioicus 'Kneiffii' gedijt het beste in vochtige, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd te zware of te droge grond. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en zorgen voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig en humusrijk is. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich optimaal kan ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals Aruncus dioicus 'Kneiffii' hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, aangezien ze winterhard zijn. In strenge winterse omstandigheden kan het echter nuttig zijn om de plant te beschermen met mulch of een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om hem na de bloei terug te knippen tot vlak boven de grond. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  Voor deze plant is het belangrijk om te bemesten met organische mest in het voorjaar. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding krijgt om gezond te blijven en mooi te bloeien.

  Mulchen is belangrijk voor de tuinplant Aruncus dioicus 'Kneiffii' omdat het de grond vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de plant beschermt tegen temperatuurwisselingen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors als mulch. Het is aanbevolen om elk jaar een laag mulch aan te brengen voor een gezonde groei van de plant.

  De Aruncus dioicus 'Kneiffii' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Deze plant is over het algemeen niet gevoelig voor plagen en ziekten. Als er toch insecten aanwezig zijn, kunnen ze vaak met de hand worden verwijderd of met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel worden behandeld. Het regelmatig controleren van de plant kan helpen om plagen en ziekten vroegtijdig te detecteren.

 • Omschrijving

  Aruncus dioicus 'Kneiffii' is een vaste plant met fijn geveerde bladeren en pluimen met witte bloemen die in de zomer bloeien. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en heeft een compacte groeiwijze. Het is een bladverliezende plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. 'Kneiffii' is een prachtige toevoeging aan een border of als solitaire plant in een tuin. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.