Aster x alpellus 'Triumph'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster x alpellus 'Triumph' is een compacte en bloeiende vaste plant met een bossige groeiwijze. De plant heeft smalle, lichtgroene bladeren en produceert in de zomer en herfst talloze paarse bloemen met een geel hart. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. 'Triumph' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Deze Aster is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Aster x alpelsonus 'Triumph' is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal tijdens de winter verkleuren en afvallen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is geschikt om te planten in de tuin.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende. Zorg voor voldoende zonlicht en de plant zal goed gedijen in de tuin.

  Voor deze vaste plant heb je ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de plant ruimte te geven om zich uit te breiden en te voorkomen dat hij overwoekerd raakt door andere planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In diepe schaduw zal de groei en bloei mogelijk verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Tuinplant Aster heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd licht vochtig blijft. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en de heldere kleuren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen profiteren van bestuivende insecten.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Door zijn bloemen biedt hij voedsel aan verschillende insecten. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in de tuin.

  De "Aster x alpines 'Triumph'" bloeit van augustus tot en met oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant Aster x alpellus 'Triumph' is niet eetbaar en niet geschikt voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor voedseldoeleinden. Het consumeren van delen van de plant kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant is geluidsdempend vanwege zijn dichte groei en bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om het geluid in uw tuin of buitenruimte te verminderen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 5-10 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voordat de nieuwe groei begint.

  De Aster x alpines 'Triumph' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat deze doordrenkt raakt. Geef bij voorkeur water aan de wortelzone en niet op het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Voeg eventueel wat organische meststof toe om de plant te voeden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht vochtig blijven. Deze planten gedijen goed in vruchtbare grond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Tuinplanten, waaronder Aster x alpellus 'Triumph', vereisen winterbescherming om ze te beschermen tegen extreme kou. Het is aan te raden om de plant af te dekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Ook kan een beschermende doek of speciale plantenhoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Knip de plant in het voorjaar tot de grond af om nieuwe groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest niet teveel, want dit kan leiden tot overbemesting en schade aan de plant.

  Mulch rond de plant helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem naarmate het afbreekt. Houtsnippers, bladeren of compost kunnen worden gebruikt als mulch.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte zoals luizen, trips of spint. Ongedierte kan bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door bijvoorbeeld het gebruik van roofmijten. Het is altijd raadzaam om bij ernstige besmetting professioneel advies in te winnen.

 • Omschrijving

  De Aster x alpellus 'Triumph' is een compacte en bloeiende vaste plant met een bossige groeiwijze. De plant heeft smalle, lichtgroene bladeren en produceert in de zomer en herfst talloze paarse bloemen met een geel hart. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. 'Triumph' gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Deze Aster is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.