Aster amellus 'Blue King'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster amellus 'Blue King' er en flerårig plante med smukke, lyseblå blomster, der ligner stjerner. Planten blomstrer om efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene er grønne og lanseformede, hvilket gør dem til et smukt supplement til blomsterne. 'Blue King' trives bedst i fuld sol til halvskygge og i veldrænet jord. Denne aster er et populært valg til bede, stenbede og som afskåret blomst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Aster amellus 'Blue King' er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der taber sit løv om vinteren. Det anbefales at fjerne de døde blade om foråret for at opnå en sund vækst.

  Planten Aster amellus 'Blue King' er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor tåle temmelig lave temperaturer i vintermånederne. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem frost.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vand og beskære planten efter blomstringen. Det er også godt at give planten tilstrækkeligt med sollys og næring.

  Aster amellus 'Blue King' har brug for cirka 50 til 60 cm plads for at vokse godt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter for at fremme luftcirkulationen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og næringsstoffer for optimal vækst.

  Aster amellus 'Blue King' trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det kan tilpasse sig skygge, men vil producere færre blomster og vokse mindre kompakt. For optimal vækst og blomstring anbefales det at placere planten i solen.

  Aster amellus 'Blue King' (havensplante) har brug for vand ugentligt. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke overvandes. Kontroller regelmæssigt, om jorden stadig er tilstrækkeligt fugtig.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar og pollen. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvere.

  Haveplanter som Aster amellus 'Blue King' er generelt gode planter for biodiversitet, da de leverer nektar og pollen til bestøvere såsom bier og sommerfugle. At tilføje forskellige typer planter til haven bidrager til et sundt og varieret levested for forskellige dyr. Det er vigtigt at vælge indfødte plantearter, da disse bedre passer til den lokale biodiversitet.

  Denne plante blomstrer i månederne august til oktober. Blomstringen kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst og blomstring. Sørg dog for tilstrækkelig vand, især i tørre perioder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært bruges på grund af dens dekorative værdi. At indtage planten kan føre til sundhedsproblemer.

  Ja, mange planter har evnen til at absorbere lyd og kan derfor virke lyddæmpende i haven. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig stemning. Det afhænger dog af størrelsen og tætheden af beplantningen.

 • Denne plante skal beskæres om foråret for at fremme væksten. Fjern døde eller syge grene og beskær planten til den ønskede højde. Efter blomstring kan visne blomster fjernes for at fremme ny blomstring.

  Aster amellus 'Blue King' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre skimmeldannelse.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Giv planten regelmæssig gødning i vækstsæsonen.

  Planten trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden har en neutral til let sur pH-værdi.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind.

  Om vinteren har denne haveplante brug for beskyttelse mod frost. Du kan dække planten til med blade, halm eller et beskyttende cover. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå overskydende fugtighed.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Giv planten gødning om foråret og efteråret for en sund vækst.

  Have gavn af en årlig gødning om foråret for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at fremme god vækst og blomstring. Overgødskning kan føre til for meget bladevækst og mindre blomstring.

  Mulch hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt i haven. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis. Vær opmærksom på, at mulchen ikke kommer for tæt på plantestænglerne for at undgå at kvæle dem.

  Præferencen for jordens pH-værdi for havenplanter er neutral til let alkalisk. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for våd for at undgå rodskader. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for en god vækst og blomstring af disse planter.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på i haveplanter er ved regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr, såsom bladlus eller trips. Hvis nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler som (neem)olie eller rovmider bruges. Det er vigtigt at holde planterne sunde ved at give dem tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Aster amellus 'Blue King' er en flerårig plante med smukke, lyseblå blomster, der ligner stjerner. Planten blomstrer om efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene er grønne og lanseformede, hvilket gør dem til et smukt supplement til blomsterne. 'Blue King' trives bedst i fuld sol til halvskygge og i veldrænet jord. Denne aster er et populært valg til bede, stenbede og som afskåret blomst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.