Aster amellus 'King George'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster amellus 'King George' is een vaste plant met mooie paarse bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien in de late zomer tot de herfst. Deze asters zijn geliefd vanwege hun lange bloeiperiode en aantrekkelijke uitstraling in de tuin. 'King George' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in de zon en een goed doorlatende bodem. Deze asters zijn ook aantrekkelijk voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan een levendige tuin vol biodiversiteit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster amellus 'King George' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Deze tuinplanten kunnen het beste worden teruggeknipt in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft een winterhardheid tot ongeveer -15 graden Celsius. Hij kan dus de meeste winters in Nederland zonder problemen overleven. Het is wel belangrijk om de plant te beschermen tijdens langdurige strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Aster amellus 'King George' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Plant ze in groepen voor een mooi effect in de border.

  De Aster amellus 'King George' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals deze hebben één tot twee keer per week water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die ze produceren. Het aantrekken van deze insecten kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, Aster amellus 'King George' is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en pollen levert voor bijen en andere bestuivers. De plant trekt ook vlinders aan, wat helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het biedt een voedselbron en schuilplaats voor verschillende insectensoorten.

  Deze plant bloeit in de maanden augustus en september en de bloei kan tot wel 6 weken duren. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin in de late zomer en vroege herfst.

  De plant kan goed tegen de volle zon en zal hierin goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Overmatige hitte kan de plant echter negatief beïnvloeden.

  Nee, de Aster amellus 'King George' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege zijn dichte en volle bladeren. Het kan helpen om geluid te absorberen en zo een rustigere omgeving te creëren.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm compact te houden en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder ook dode, beschadigde of zieke takken. Snoei in het voorjaar kan de plant verjongen en zorgen voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een luchtige mix van potgrond met wat extra compost is ideaal.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Een lichtzure bodem met humusrijke grond is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Aster amellus 'King George' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. De plant kan zowel in borders als in potten geplaatst worden. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Plant de Aster amellus 'King George' op een beschutte plek om de kans op vorstschade te minimaliseren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar verdraagt droge perioden goed. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snijd de plant in het voorjaar tot de grond terug om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en te bloeien. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen die de bodemstructuur verbeteren en voedingsstoffen langzaam afgeven. Bemest in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Het wordt aanbevolen om de planten in het voorjaar te mulchen, nadat de grond is opgewarmd. Het mulchmateriaal kan elk jaar worden vernieuwd om optimale groeiomstandigheden te behouden.

  De zuurgraad van de bodem waar Tuinplanten vaak gedijen, varieert meestal van neutraal tot licht zuur (pH 6,0 - 7,0). Het is belangrijk om de pH van de bodem te testen en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en bloei van de plant. Veel Tuinplanten geven de voorkeur aan een goed doorlatende grond met een gemiddelde zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van ongedierte. Als er insecten worden waargenomen, kunnen deze handmatig worden verwijderd of kan er insecticiden worden gebruikt. Daarnaast kunnen planten ook worden beschermd door ze regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat ze gezond en sterk blijven.

 • Omschrijving

  Aster amellus 'King George' is een vaste plant met mooie paarse bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien in de late zomer tot de herfst. Deze asters zijn geliefd vanwege hun lange bloeiperiode en aantrekkelijke uitstraling in de tuin. 'King George' is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in de zon en een goed doorlatende bodem. Deze asters zijn ook aantrekkelijk voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan een levendige tuin vol biodiversiteit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.