Aster amellus 'Veilchenkoenigin'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster amellus 'Veilchenkoenigin' is een vaste plant met een bossige groeiwijze en bloeit in de zomer en herfst met mooie paarse bloemen. De bladeren zijn langwerpig en lichtgroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de paarse bloemen. De bloemen trekken vlinders en andere bestuivers aan en kunnen ook als snijbloem worden gebruikt in boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond en kan goed gedijen in borders of bloembedden. Aster amellus 'Veilchenkoenigin' is een prachtige aanvulling op de tuin en zorgt voor kleur en leven gedurende meerdere seizoenen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster amellus 'Veilchenkoenigin' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een populaire tuinplant vanwege de paarse bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om in de winter de plant goed te beschermen tegen vorst. Over het algemeen kan deze plant goed overwinteren in ons klimaat.

  Deze plant vereist matig onderhoud en groeit het best in goed doorlatende grond en volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en mulchen in de winter kan helpen om de plant gezond te houden. Het is raadzaam om de plant jaarlijks te snoeien om de bloei en groei te bevorderen.

  Aangezien het een vaste plant is, heeft het voldoende ruimte nodig om zich jaar na jaar te kunnen verspreiden en groeien. Zorg ervoor dat de planten ongeveer 30-40 cm van elkaar worden geplant om voldoende ruimte voor groei te bieden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant genoeg zonlicht krijgt en niet te dicht op andere planten staat.

  De Aster amellus 'Veilchenkoenigin' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk minder goed zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Aster amellus 'Veilchenkoenigin' heeft ongeveer twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die een biodiversiteit van bestuivers willen bevorderen. De bloeiende planten kunnen helpen bij het aantrekken van nuttige insecten en bijen die helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, als aster plant draag je bij aan de biodiversiteit in de tuin door vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Je bloemen voorzien deze dieren van nectar en pollen, waardoor je bijdraagt aan het ecosysteem. Het is belangrijk om verschillende soorten bloemen en planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van juli tot september en de bloeiperiode is ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant Aster amellus 'Veilchenkoenigin' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant Aster amellus 'Veilchenkoenigin' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege de decoratieve paarse bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Over het algemeen hebben planten met grote bladeren en dichte vegetatie de neiging om geluid te absorberen en geluidsdempend te zijn. Tuinplanten kunnen helpen om geluid te dempen, vooral wanneer ze aanwezig zijn in grotere aantallen en dicht bij elkaar geplant worden. Het is echter niet zo dat elke tuinplant automatisch geluidsdempend is.

 • Je kunt deze plant het beste in het voorjaar snoeien, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en goed gevormd te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtenduren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om in het voorjaar extra voedingsstoffen aan de potgrond toe te voegen.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te langdurig nat blijft staan. Verrijk de grond eventueel met compost voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschermd is tegen sterke wind. Vermijd te natte en wateroverlast op de standplaats.

  Het is aan te raden om in de winter een mulchlaag van compost of bladeren rond de plant aan te brengen ter bescherming tegen vorst. Het snoeien van de plant in het najaar kan ook helpen om de winterperiode goed door te komen. Ze kunnen over het algemeen goed tegen vorst, maar extra bescherming kan geen kwaad.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Gebruik compost of meststoffen om de plant te voeden.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en verlengde meststof in de zomer om de planten van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de basis van de plant.

  Mulchen van deze plant is essentieel om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren om de plant te beschermen en te voeden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde te verhogen. Planten in de verkeerde soort bodem kunnen moeite hebben met de opname van voedingsstoffen en kunnen vatbaarder zijn voor ziekten en plagen.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en slakken. Deze insecten kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, roofmijten en nematoden. Daarnaast kunnen ook neemolie of pyrethrum worden ingezet als natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Aster amellus 'Veilchenkoenigin' is een vaste plant met een bossige groeiwijze en bloeit in de zomer en herfst met mooie paarse bloemen. De bladeren zijn langwerpig en lichtgroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de paarse bloemen. De bloemen trekken vlinders en andere bestuivers aan en kunnen ook als snijbloem worden gebruikt in boeketten. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond en kan goed gedijen in borders of bloembedden. Aster amellus 'Veilchenkoenigin' is een prachtige aanvulling op de tuin en zorgt voor kleur en leven gedurende meerdere seizoenen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.