Aster cordifolius 'Ideal'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster cordifolius 'Ideal' is een vaste plant met hartvormige bladeren en fel paarse bloemen. De plant bloeit in de late zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De 'Ideal' variant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en goed vertakte stengels, waardoor het een mooie borderplant is. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Met regelmatig snoeien en dode bloemen verwijderen kan de Aster cordifolius 'Ideal' langdurig bloeien en een prachtige aanvulling zijn op de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster cordifolius 'Ideal' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de herfst en is niet wintergroen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen lage temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Aster cordifolius 'Ideal' is een makkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze tuinplant kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden en is over het algemeen gemakkelijk te kweken. Het regelmatig water geven en het snoeien van uitgebloeide bloemen zal helpen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten zodat ze niet met elkaar concurreren om voedingsstoffen en licht. Houd bij het aanplanten rekening met de maximale breedte en hoogte die de plant kan bereiken.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Om optimaal te groeien, is het aan te raden om de plant voldoende zonlicht te geven.

  Tuinplanten zoals Aster cordifolius 'Ideal' hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Let op dat de plant geen last krijgt van droogte.

  Ja, Aster cordifolius 'Ideal' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat ze biedt. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten, vogels en andere dieren. Ze zorgen voor een gevarieerde leefomgeving en kunnen omliggende planten en bloemen bestuiven. Het is dus goed om tuinplanten te hebben in je tuin voor een gezonde biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden augustus en september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft. De plant kan ook in halfschaduw groeien.

  Nee, de plant Aster cordifolius 'Ideal' is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren, aangezien het mogelijk schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege de dichte begroeiing en het absorberen van geluidstrillingen. Het bladerdek van de plant kan helpen om geluid te dempen en zo een rustige omgeving te creëren. Het planten van meerdere exemplaren kan het effect versterken.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een paar centimeter boven de grond. Zo blijft de plant vitaal en zal hij het volgende groeiseizoen weer goed bloeien.

  De Tuinplanten kunnen het beste regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Kies voor een mix met voldoende voedingsstoffen en zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen. Geef de plant regelmatig water en bemest deze indien nodig voor een gezonde groei.

  De ideale bodemkwaliteit voor Tuinplanten is goed doorlatend en vruchtbaar. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 en vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. De plant kan goed groeien in borders of als onderdeel van een bloementuin.

  Voor de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch. Zorg er ook voor dat de grond goed waterdoorlatend is om bevriezing te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug om een compacte groei te bevorderen.

  Voor de bemesting van Tuinplanten is het belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemesten kan het beste plaatsvinden in het voorjaar en in de zomer, volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is gunstig om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren van de plant ligt.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen om optimale groei en gezondheid van de planten te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren en bloemen helpen om ongedierte te voorkomen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kan ook effectief zijn in het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Aster cordifolius 'Ideal' is een vaste plant met hartvormige bladeren en fel paarse bloemen. De plant bloeit in de late zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De 'Ideal' variant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en goed vertakte stengels, waardoor het een mooie borderplant is. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Met regelmatig snoeien en dode bloemen verwijderen kan de Aster cordifolius 'Ideal' langdurig bloeien en een prachtige aanvulling zijn op de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.