Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze. Het heeft lichtpaarse bloemen met een geel hart, die verschijnen in de late zomer tot de herfst. Deze asters zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Ze gedijen het best in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Little Carlow' is een prachtige toevoeging aan de tuinborder en kan ook goed worden gebruikt als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn blad in de winter en bloeit in de late zomer tot herfst. Het wordt voornamelijk gekweekt om zijn prachtige bloemen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen. Overwinteren op een beschutte plek is aan te raden.

  Ja, Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven en de plant zal goed gedijen. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig problemen zal veroorzaken.

  Asters hebben ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten, ongeveer 30-45 cm. Houd er rekening mee dat ze in de breedte kunnen uitgroeien.

  Asters groeien het best in de volle zon, maar ze kunnen ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei. In de schaduw zullen de bloemen mogelijk minder overvloedig bloeien.

  Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de plant geen wateroverlast krijgt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt haar een waardevolle toevoeging aan je tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' trekt vlinders en bijen aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het planten van deze soort helpt dus zeker mee aan het behoud van biodiversiteit in de omgeving.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' bloeit in de maanden september en oktober en kan tot ongeveer vier weken bloeien.

  Ja, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die veel zonlicht ontvangen.

  Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' is niet eetbaar. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant en is niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te gebruiken voor consumptie.

  Ja, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' heeft een beperkte geluidsdempende werking, maar is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Eventueel kan de plant ook in het najaar licht gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het meest effectief.

  De Aster heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voeding bevat voor een optimale groei. Het is belangrijk om de potgrond vochtig maar niet te nat te houden.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe compost toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een goed doorlatende grond nodig. Zorg ervoor dat de plant niet te lang nat blijft staan om rotting te voorkomen. Geschikt voor borderbeplanting en bloembakken op het terras.

  De winterbescherming voor deze plant bestaat uit het afdekken met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen de kou. Eventueel kan ook een winterjas van vliesdoek worden gebruikt om de plant extra te beschermen. Het is belangrijk om de plant pas in het voorjaar terug te snoeien om vorstschade te voorkomen.

  De Aster vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene plantenmeststof voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze aster hebben in het voorjaar en de zomer behoefte aan een algemene meststof met een hoog fosforgehalte voor gezonde groei en bloei. Een organische meststof kan worden toegepast in het voorjaar voor extra voedingsstoffen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof te volgen.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een laag van ongeveer 5-7 cm en zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' groeit het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de grond niet te zuur of te basisch is voor deze tuinplant. Optimaal is een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5.

  Gemeenschappelijke plagen van Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' zijn bladluizen, spintmijten en slakken. Deze plagen kunnen worden bestreden door regelmatig te inspecteren, planten schoon te houden en natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes te bevorderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen moet worden vermeden om het ecosysteem in de tuin te behouden.

 • Omschrijving

  'Aster (Novi-belgii Grp) 'Little Carlow' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze. Het heeft lichtpaarse bloemen met een geel hart, die verschijnen in de late zomer tot de herfst. Deze asters zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Ze gedijen het best in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Little Carlow' is een prachtige toevoeging aan de tuinborder en kan ook goed worden gebruikt als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.