Aster divaricatus

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster divaricatus is een vaste plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei van kleine, stervormige bloemen met witte bloemblaadjes en geel hartje. Hij groeit in bossen en bosranden en gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. De plant vormt compacte bossige struiken met lichtgroene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Aster divaricatus trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling voor schaduwrijke tuinen of borders. Hij kan zich langzaam verspreiden door middel van wortelstokken en zaad.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster divaricatus is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een vaste plant die in de lente weer uitloopt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro of bladeren om hem te beschermen tegen de kou.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weinig gerichte aandacht nodig heeft. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers of voor mensen die weinig tijd hebben voor tuinonderhoud.

  Aster divaricatus heeft genoeg ruimte nodig om zich goed te kunnen verspreiden en groeien. Het is aan te raden om de planten ongeveer 30-40 cm uit elkaar te planten zodat ze genoeg ruimte hebben om te groeien. Houd er rekening mee dat volwassen planten een breedte kunnen bereiken van ongeveer 60 cm.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen onder bomen en struiken. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen en borders. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is voor optimale groeiconditions.

  Aster divaricatus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen hebben tuinplanten zoals deze gemiddeld één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een favoriete keuze voor tuinliefhebbers die willen helpen bij de bestuiving en het bevorderen van biodiversiteit in hun tuinen.

  Ja, planten die bloemen produceren, zoals "Aster divaricatus", zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze bestuivers aantrekken zoals bijen en vlinders. Door het aantrekken van bestuivers helpen deze planten bij het behouden van een gezonde en gevarieerde ecosystemen in de tuin. Het toevoegen van diversiteit aan planten in de tuin kan ook verschillende diersoorten aantrekken en voeden.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloei duurt ongeveer vier weken.

  De Aster divaricatus kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant tegen uitdroging. Deze plant kan dus prima in de volle zon geplaatst worden in de tuin.

  Nee, "Aster divaricatus" is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant is geluidsdempend vanwege de dichte vegetatie en het bladerdak dat geluid kan absorberen. Het kan helpen om het geluidsniveau in de omgeving te verminderen en een rustige sfeer te creëren. Het is daarom een goede keuze voor tuinen waar geluidsdemping gewenst is.

 • Deze plant kan in het voorjaar teruggesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en om de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen weg om nieuwe groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Let op dat de plant niet te lang met natte voeten staat om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten is het aan te raden om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Aster divaricatus gedijt het beste in goed doorlatende en vochthoudende bodem met een neutrale tot lichtzure pH. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd natte of zware kleigrond. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organisch materiaal.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, het liefst licht vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft geen speciale winterbescherming nodig, hij is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen. Het is echter wel aan te raden om de planten wat af te dekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook belangrijk om de plant goed water te geven voordat de winter begint.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant jaarlijks om de groei te bevorderen en verwijder dode of beschadigde takken.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De optimale pH-waarde voor de bodem waarin Aster divaricatus groeit, ligt tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Verzurende meststoffen zoals tuinturf kunnen worden gebruikt om de pH-waarde te verlagen.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen en deze indien nodig te verwijderen. Je kunt ook preventieve maatregelen nemen, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en hygiëne rondom de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Aster divaricatus is een vaste plant die bekend staat om zijn overvloedige bloei van kleine, stervormige bloemen met witte bloemblaadjes en geel hartje. Hij groeit in bossen en bosranden en gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. De plant vormt compacte bossige struiken met lichtgroene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. Aster divaricatus trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling voor schaduwrijke tuinen of borders. Hij kan zich langzaam verspreiden door middel van wortelstokken en zaad.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.