Aster ericoides 'Blue Star'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster ericoides 'Blue Star' is een compacte en rijkbloeiende vaste plant met een bossige groeiwijze. Het heeft fijne, naaldachtige bladeren en produceert in de late zomer tot het najaar talrijke kleine, lichtblauwe bloemen met een geel hart. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Blue Star' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een onderhoudsvriendelijke en winterharde plant die jaarlijks kan worden teruggesnoeid om de bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter afsterven. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer zal uitlopen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld mulch of een afdekdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen.

  "Aster ericoides 'Blue Star' is een makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Deze plant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig last van ziektes. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei."

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het plaatsen in de tuin.

  De Aster ericoides 'Blue Star' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij minimaal 4-6 uur direct zonlicht ontvangt.

  Tuinplanten zoals deze Aster hebben over het algemeen eens per week water nodig, tenzij de grond al vochtig is. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar niet te nat. Het is aan te raden om de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, Aster ericoides 'Blue Star' is een goede plant voor biodiversiteit, omdat het bijen, vlinders en andere insecten aantrekt. Het kan bijdragen aan het ecosysteem in de tuin en zorgen voor een gezonde diversiteit aan planten en dieren.

  Aster ericoides 'Blue Star' bloeit van augustus tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen. De plant zal het beste groeien en bloeien in een zonnige omgeving.

  Nee, Aster ericoides 'Blue Star' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om planten altijd te identificeren voordat je ze eet.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Echter, het effect is beperkt en hangt af van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Knip in het voorjaar, na de winter, de uitgebloeide stengels tot op grondhoogte af. Verwijder ook eventuele dode takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen. Hierdoor zal de plant zich beter ontwikkelen en mooier bloeien.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Geef vooral extra water tijdens droge periodes of warme dagen. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is door even je vinger in de grond te steken.

  Aster ericoides 'Blue Star' heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Zorg voor een mengsel van potgrond met wat compost voor extra voeding. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur neutraal tot licht alkalisch zijn. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd een te zure grond.

  De plant dient op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats geplaatst te worden. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Standplaats met voldoende licht bevordert de bloei.

  Voor winterbescherming kan het helpen om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Eventueel kan een beschermende doek of kooi gebruikt worden om de plant te beschermen tegen extreme kou en harde wind. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd overtollig vocht rond de wortels.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant een keer per jaar mest. Knip uitgebloeide bloemen af om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben baat bij een regelmatige bemesting in het groeiseizoen, met een uitgebalanceerde meststof. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen volgens de instructies op de verpakking van de meststof.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te mulchen met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelziektes te voorkomen. Verwijder in het najaar de mulch om de planten te laten ademen tijdens de wintermaanden.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om voedingstoffen goed op te kunnen nemen. Het controleren van de pH-waarde van de bodem is daarom aan te raden.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig inspectie uit te voeren op mogelijke plagen zoals bladluizen, wantsen en rupsen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes of sluipwespen aan te trekken. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  Aster ericoides 'Blue Star' is een compacte en rijkbloeiende vaste plant met een bossige groeiwijze. Het heeft fijne, naaldachtige bladeren en produceert in de late zomer tot het najaar talrijke kleine, lichtblauwe bloemen met een geel hart. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Blue Star' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een onderhoudsvriendelijke en winterharde plant die jaarlijks kan worden teruggesnoeid om de bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.