Aster ericoides 'Erlk?nig'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster ericoides 'Erlkönig' is een compact groeiende plant met fijne takken en kleine, smalle bladeren die lijken op heide. In de late zomer en herfst produceert deze plant talrijke kleine witte bloemen met een opvallend geel hartje. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een prachtig contrast met het groen van de bladeren. Deze aster is winterhard en gedijt goed in zonlicht of halfschaduw in goed doorlatende grond. 'Erlkönig' is een mooie toevoeging aan een border of rotstuin en kan ook in potten worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Aster ericoides 'Erlkönig' is niet groenblijvend, maar is een bladverliezende tuinplant. Het verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot leven. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  De Aster ericoides 'Erlkönig' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus overleven in de meeste Nederlandse winters. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld een laag bladeren of stro. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Aster ericoides 'Erlkönig' is een gemakkelijk te onderhouden plant en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en jaarlijks bemesten zal helpen om de plant gezond te houden. Het snoeien van de plant na de bloei zal de groei en bloei bevorderen.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 30-40 cm ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze goed kan groeien en zich kan verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht op andere planten staat voor optimale groei. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  Aster ericoides 'Erlkönig' gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook goed groeien in lichte schaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren, maar zal nog steeds goed groeien en gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt voor optimale groei.

  De Aster ericoides 'Erlkönig' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te voelen voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de bloemen die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan je tuin en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn belangrijk voor de bestuiving van planten en het behoud van deze nuttige insectenpopulaties.

  Ja, Aster ericoides 'Erlkönig' is een rijkbloeiende plant die vlinders en bijen aantrekt, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in hoogte en vorm, wat gunstig is voor verschillende soorten dieren. Tot slot zorgt de plant voor een mooie toevoeging aan de tuin, waardoor het een aantrekkelijke plek wordt voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden augustus en september en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, Aster ericoides 'Erlkönig' is niet eetbaar. Het wordt primair gebruikt als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek als eetbaar zijn bestempeld om gezondheidsrisico's te voorkomen.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen en kan dus bijdragen aan een rustige omgeving in de tuin.

 • Je kunt deze plant het beste in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 centimeter boven de grond. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels constant nat staan. Geef bij voorkeur in de ochtend of avond water om verdamping te minimaliseren.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet te nat. Voeg regelmatig voeding toe aan de potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de grond niet te zuur is voor optimale groei.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige locatie staat, met voldoende zonlicht. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor deze plant. Vermijd te natte of te droge standplaatsen.

  De Aster ericoides 'Erlk?nig' heeft bescherming nodig in de winter, omdat deze gevoelig is voor vorstschade. Het is aan te raden om de plant af te dekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. In zeer koude klimaten kan het ook helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek tijdens de wintermaanden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Aster ericoides 'Erlk?nig' heeft behoefte aan een lichte bemesting in het voorjaar voordat de plant begint te groeien. Gebruik hiervoor een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met mulch om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Mulch kan ook helpen bij het beschermen van de plantwortels tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om de mulch laag niet direct tegen de stam van de plant aan te brengen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Aster ericoides 'Erlkönig' gedijt het beste op een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor optimale groei en bloei van deze tuinplant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te inspecteren op luizen, spint en bladluizen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze op de juiste manier te verzorgen.

 • Omschrijving

  De Aster ericoides 'Erlkönig' is een compact groeiende plant met fijne takken en kleine, smalle bladeren die lijken op heide. In de late zomer en herfst produceert deze plant talrijke kleine witte bloemen met een opvallend geel hartje. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een prachtig contrast met het groen van de bladeren. Deze aster is winterhard en gedijt goed in zonlicht of halfschaduw in goed doorlatende grond. 'Erlkönig' is een mooie toevoeging aan een border of rotstuin en kan ook in potten worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.