Aster (Universum Grp) 'Schneegitter'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Schneegitter' is een prachtige vaste plant met witte bloemen die lijken op sterren en lange bloeiduur heeft. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit in de late zomer tot de herfst. 'Schneegitter' is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw en geschikt is voor borders of potten. Deze Aster trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om optimaal te groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Universum Grp) 'Schneegitter' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de late zomer en herfst en daarna zijn bladeren verliest. Het is dus een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Ze groeien het best in goed doorlatende grond en op een zonnige plek.

  De Aster plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Asters hebben ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen de planten om optimaal te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid rondom de planten om schimmelziektes te voorkomen. De planten hebben ook voldoende ruimte nodig om zich uit te kunnen breiden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei minder optimaal zijn. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een gezonde groei.

  De Aster heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet drassig is en vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Ja, Aster planten zijn populaire keuzes voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze trekken deze bestuivende insecten aan en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede plant om vlinders en bijen naar je tuin te lokken.

  Asters zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze veel nectar leveren voor bijen en vlinders. Ze trekken ook andere nuttige insecten aan zoals lieveheersbeestjes. Asters dragen bij aan het bevorderen van de diversiteit in de tuin en ondersteunen het lokale ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden augustus en september, en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De Aster 'Schneegitter' gedijt het beste op een plaats met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om gezond te blijven en goed te bloeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft.

  Nee, de Aster (Universum Grp) 'Schneegitter' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt vermogen om geluid te dempen. Het blad kan wel wat geluid absorberen, maar het effect is minimaal. Voor significante geluidsdemping zijn andere soorten planten meer geschikt.

 • U kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Zorg ervoor dat u regelmatig oude bloemen verwijdert om de bloei te verlengen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet drassig is. Vermijd dat de plant met de bladeren nat wordt om schimmelziekten te voorkomen.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond, vermengd met wat compost voor extra voeding. Kies een pot met voldoende drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water en plaats de plant op een zonnige plek.

  De Aster houdt van goed doorlatende grond en gedijt het beste in vruchtbare, vochtige bodem. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Aster (Universum Grp) 'Schneegitter' gedijt het beste op een zonnige of licht beschaduwde standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Deze plant is ideaal voor in borders of bloembakken.

  In de winter kan het nuttig zijn om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met vliesdoek of dennentakken om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De Aster dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. De plant kan worden getopt in het voorjaar om bossige groei te bevorderen en bloemvorming te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, vooral tijdens het groeiseizoen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Vergeet niet om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het juiste pH-niveau zal helpen bij het opnemen van voedingsstoffen en de algemene gezondheid van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het aan te raden regelmatig te controleren op luizen, spint en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen om het ongedierte onder controle te houden. Daarnaast kan ook een biologisch bestrijdingsmiddel gebruikt worden indien nodig.

 • Omschrijving

  De Aster 'Schneegitter' is een prachtige vaste plant met witte bloemen die lijken op sterren en lange bloeiduur heeft. De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit in de late zomer tot de herfst. 'Schneegitter' is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw en geschikt is voor borders of potten. Deze Aster trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om optimaal te groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.