Aster x frikartii 'Jungfrau'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster x frikartii 'Jungfrau' er en staude, der tilhører asterfamilien. Denne plante er kendt for dens rigelige blomstring og iøjnefaldende lyse lilla blomster. Blomsterne er stjerneformede og blomstrer fra juli til september. 'Jungfrau' har en kompakt vækst og når en højde på ca. 50-60 cm. Det er et populært valg til bede eller blomsterbede på grund af dens lange blomstringsperiode og attraktive udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn, hvilket betyder, at den mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der kan beskæres tilbage om efteråret for vinteren. Det er et smukt tilføjelse til haven på grund af blomstringen om sommeren og efteråret.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost. Planter i jorden er mere modstandsdygtige mod kulde end planter i potter.

  Denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og fjerne visne blomster for at fremme blomstringen. Derudover trives denne plante godt i fuld sol eller halvskygge.

  Aster x frikartii 'Jungfrau' har brug for cirka 50 til 60 cm plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft, og plant den på et solrigt sted i haven. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten sund.

  Aster x frikartii 'Jungfrau' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten blomstre mindre og sandsynligvis vokse dårligere. Vælg derfor et sted med tilstrækkeligt lys til optimal vækst.

  Aster x frikartii 'Jungfrau' har brug for vand en til to gange om ugen i gennemsnit, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier. Det tiltrækker disse nyttige insekter på grund af nektaren og pollen, som det producerer. Dette fremmer bestøvning og hjælper med at bevare biodiversiteten i haven.

  Planten **Aster x frikartii 'Jungfrau'** tiltrækker bier og sommerfugle, der bidrager til biodiversiteten i haven. Planten kan også fungere som skjulested og fødekilde for små dyr. Det er derfor en god tilføjelse til biodiversiteten i din have.

  Denne plante blomstrer fra august til oktober og har en blomstringsperiode på cirka 6 til 8 uger. Det er en populær havplante på grund af dens lange blomstringsperiode og smukke blomster.

  Denne plante tåler godt fuld sol og vil trives på en solrig placering i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Det er en stærk haveplante, der ikke kræver meget speciel pleje.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at spise planter fra haven, medmindre de specifikt er dyrket til forbrug.

  Ja, planten kan dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydbølger med deres blade og blomster. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig atmosfære i haven.

 • Planten skal beskæres tilbage til cirka 10 cm over jorden efter blomstringen. Fjern døde blomster for at fremme ny vækst. Beskær regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke drivvåd. Giv helst vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  Planten har brug for god kvalitets pottemuld for at vokse og blomstre sundt. Pottemuld giver god dræning og næringsstoffer, som planten har brug for. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig og ikke udtørrer.

  Denne plante foretrækker en veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd, da dette kan føre til rodrot. Det anbefales at tilføje kompost fra tid til anden for at forbedre jordstrukturen.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys til at vokse og blomstre. Beskyt planten mod stærk vind og frost.

  For at beskytte planten om vinteren kan mulch eller blade lægges omkring basen. Derudover kan et lag halm eller fiberdug lægges over planten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  For haveplanter som disse anbefales det at tilføje organisk gødning om foråret, såsom kompost eller gødningspiller. Brug også en speciel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen for ekstra blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Det anbefales at mulchplante med organisk materiale for at holde jorden fugtig og fri for ukrudt. Mulch giver også ekstra næringsstoffer til planten og beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer. Vær opmærksom på, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stamme.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH på cirka 6,5 til 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god surhedsgrad fremmer plantens vækst og blomstring.

  Planten er følsomme over for bladlus, trips og larver. Disse kan bekæmpes med naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse, eller med biologiske bekæmpelsesmidler. At kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr kan hjælpe med at gribe tidligt ind.

 • Beskrivelse

  Aster x frikartii 'Jungfrau' er en staude, der tilhører asterfamilien. Denne plante er kendt for dens rigelige blomstring og iøjnefaldende lyse lilla blomster. Blomsterne er stjerneformede og blomstrer fra juli til september. 'Jungfrau' har en kompakt vækst og når en højde på ca. 50-60 cm. Det er et populært valg til bede eller blomsterbede på grund af dens lange blomstringsperiode og attraktive udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.