Aster x frikartii 'Wunder von Staefa'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster x frikartii 'Wunder von Staefa' is een prachtige vaste plant met opvallende, lilablauwe bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. Deze plant wordt ongeveer 60 tot 80 centimeter hoog en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De 'Wunder von Staefa' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een makkelijk te onderhouden plant die ook geschikt is voor borders en bloemperken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de winter afsterven. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer zal uitlopen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Zorg voor een beschutte plek in de tuin om de plant te beschermen tegen de kou.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de meeste tuinomstandigheden en vragen niet veel extra aandacht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft 30-40 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze aster hebben over het algemeen genoeg aan water van regenval, dus het is niet nodig om extra water te geven, tenzij de grond erg droog is. In droge periodes is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven. Het is belangrijk om de grond goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat deze niet te nat wordt.

  De plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze insecten aan te trekken. Het is een goede keuze voor tuiniers die een levendige en kleurrijke tuin willen creëren die ook bijdraagt aan het behoud van de natuur.

  Ja, deze plant trekt bijen en andere bestuivers aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Het kan helpen om de diversiteit van planten en dieren in de tuin te vergroten.

  De plant bloeit van juli tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral bij warm weer. Deze plant gedijt goed in zonnige tuinen en heeft veel licht nodig voor een gezonde groei.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen bij inname gezondheidsproblemen veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de Aster is geluidsdempend vanwege de dichte begroeiing en het absorberen van geluidstrillingen. Het blad en de stengels van de plant helpen om geluid te dempen en een rustige omgeving te creëren. Het planten van Aster in de tuin kan dus bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • knip de plant in het voorjaar tot ongeveer 10 cm boven de grond af om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Verwijder ook dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de plant met zijn wortels in een plas water staat.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant nat blijven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en een pH-waarde heeft tussen de 5,8 en 6,8. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de bodem te verbeteren voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Een beschutte plek in de tuin is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen tegen de kou. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met vliesdoek of stro om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant in het voorjaar te bemesten.

  Voor tuinplanten zoals deze is regelmatige bemesting belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een gebalanceerde meststof met voldoende voedingsstoffen in het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant.

  om ervoor te zorgen dat deze plant vrij blijft van ongedierte, is het belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen met een geschikt bestrijdingsmiddel. Houd de plant goed verzorgd en gezond, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het aanplanten van companion plants kunnen ook helpen bij het afweren van ongewenste beestjes.

 • Omschrijving

  De Aster x frikartii 'Wunder von Staefa' is een prachtige vaste plant met opvallende, lilablauwe bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. Deze plant wordt ongeveer 60 tot 80 centimeter hoog en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. De 'Wunder von Staefa' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een makkelijk te onderhouden plant die ook geschikt is voor borders en bloemperken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.