Aster novae-angliae

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster novae-angliae, ook bekend als de Nieuw-Engelandse aster, is een inheemse vaste plant met paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 tot 120 cm en heeft een bossige groeiwijze. De bloemen van de Aster novae-angliae zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en kunnen gebruikt worden in boeketten. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een populaire keuze voor achtertuinen en borders vanwege de mooie bloemen en langdurige bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad verkleurt en sterft af in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij extreme temperaturen onder -15 graden. In de winter kunnen bepaalde maatregelen genomen worden om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, de plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en af en toe bemesten voor optimale groei. Snoeien kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Houd ongeveer 50-60 cm afstand tussen elke plant om voldoende ruimte te bieden voor de groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  De Tuinplant groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is aanbevolen om de plant te voorzien van voldoende zonlicht om een gezonde groei en bloei te bevorderen. In de schaduw kan de plant minder goed tot bloei komen en blijven de bloemen mogelijk kleiner en minder overvloedig.

  De plant heeft over het algemeen wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de grond te voelen.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de schattige bloemen die nectar produceren. Het is een geweldige toevoeging aan elke tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden augustus en september en de bloei kan duren tot de eerste vorst invalt.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Aster novae-angliae is niet eetbaar voor menselijke consumptie. Het wordt voornamelijk geteeld voor zijn decoratieve waarde in tuinen en bloemperken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het consumeren van planten die niet specifiek als eetbaar worden beschouwd.

  Ja, de Aster novae-angliae heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichte begroeiing en het absorberen van geluidstrillingen. Deze eigenschap maakt de plant geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon. Planten met grote bladeren hebben over het algemeen een beter geluidsdempend effect dan planten met kleine bladeren.

 • Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar de oude en dode stengels tot ongeveer 15 cm boven de grond af te knippen. Hierdoor kan de plant weer opnieuw uitlopen en bloeien. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de tuinplant Aster novae-angliae is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet te nat blijven staan en voorkomt wortelrot. Zorg er ook voor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig maar niet te nat is. Kies een beschutte plek in de tuin om de plant te plaatsen.

  Om Aster novae-angliae te beschermen tegen winterkou, kunt u een laag mulch aanbrengen rond de plant om de wortels warm te houden. Daarnaast kunt u de plant bedekken met een jute doek of tuinvlies om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om dode bladeren en bloemstelen regelmatig te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze bloem houden van een bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en verminderde bloei.

  Mulchen van de grond rondom deze plant helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor een goede isolatie en voeding van de bodem. Breng een laag van 5-10 cm mulch aan in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals Aster novae-angliae is een neutrale tot licht zure bodem ideaal. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is geschikt voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, rupsen en spint. Deze kunnen de bladeren en bloemen beschadigen en de groei van de plant belemmeren. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of het verwijderen van de beestjes met de hand kan helpen om het probleem op te lossen.

 • Omschrijving

  De Aster novae-angliae, ook bekend als de Nieuw-Engelandse aster, is een inheemse vaste plant met paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 tot 120 cm en heeft een bossige groeiwijze. De bloemen van de Aster novae-angliae zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen en kunnen gebruikt worden in boeketten. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een populaire keuze voor achtertuinen en borders vanwege de mooie bloemen en langdurige bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.