Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen met een geel hart. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 90 cm. Het is een populaire soort voor in borders en bloembedden, vanwege zijn opvallende bloei en aantrekking van vlinders en bijen. Deze aster bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een mooie aanvulling op elke tuin en zorgt voor kleur en leven in de late zomer en herfst.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is niet nodig om extra bescherming te bieden tijdens de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te stimuleren.

  De Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' heeft ongeveer 50 tot 70 cm ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien. Plant ze bij voorkeur op een zonnige plek in voedzame grond. Zorg er ook voor dat er voldoende luchtcirculatie is rondom de plant.

  Aster novae-angliae planten groeien het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en mogelijk minder goed groeien. Het wordt aanbevolen om ze op een zonnige locatie te planten voor optimale groei.

  De Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en pas water te geven als de grond droog aanvoelt.

  Ja, Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor deze bestuivende insecten. Het is een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin. Deze plant is een goede keuze voor biodiversiteit door de diversiteit aan insecten die erop afkomen. Het helpt de populatie van bestuivers in stand te houden.

  De Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' bloeit in de maanden augustus en september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Het regelmatig bewateren van de plant zal helpen om de groei en bloei te bevorderen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn aantrekkelijke bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De plant Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' heeft geen specifieke eigenschappen die het geluid kunnen dempen. Als tuinplant kan het wel helpen om een groene omgeving te creëren die rustgevend kan zijn voor mens en dier.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemstengels worden afgeknipt. Dit bevordert de vorming van nieuwe bloemen. Eventueel kunnen ook de lelijke of zwakke stengels worden weggeknipt voor een verzorgde uitstraling.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer de grond regelmatig om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te groeien en bloeien. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' groeit het best in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Geschikt voor in borders of als snijbloem.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een beschermende doek of een laagje stro. Zorg ervoor dat de plant tijdens vorstperiodes voldoende beschutting krijgt.

  Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor regelmatig water geven tijdens droge periodes en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug tot vlak boven de grond voor het beste resultaat.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een bemesting die rijk is aan organisch materiaal, zoals compost. Meststoffen met een hoger kalium- en fosforgehalte bevorderen bloemvorming. Het is raadzaam om in het voorjaar en zomer regelmatig te bemesten.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulchen helpt ook bij het behouden van voedingsstoffen in de grond en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig aan te vullen om de beste resultaten te behalen.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht alkalisch zijn voor optimale groei. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van roofinsecten, zoals lieveheersbeestjes, helpen om plagen zoals bladluizen te bestrijden. Daarnaast kan regelmatige inspectie en handmatig verwijderen van plagen zoals slakken en rupsen ook effectief zijn. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en voedingsstoffen toe te dienen om zo de weerstand tegen ongedierte te vergroten.

 • Omschrijving

  'Aster novae-angliae 'And. an Al. Poets.' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen met een geel hart. De plant heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 90 cm. Het is een populaire soort voor in borders en bloembedden, vanwege zijn opvallende bloei en aantrekking van vlinders en bijen. Deze aster bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een mooie aanvulling op elke tuin en zorgt voor kleur en leven in de late zomer en herfst.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.